Herfstspecial

14 oktober 2021 | Editie 3

VOLOP INSPIRATIE UIT DE PRAKTIJK

Goede voorbeelden uit de praktijk, een online verzamelplek waarop alle kansen voor de jeugdhulpprofessional in kaart zijn gebracht en twee nieuwe thema’s. Het is een kleine greep uit de vele ontwikkelingen binnen het programma 'Jeugdhulp. Alles in het werk'. Lees er alles over in deze herfstspecial. Zo werken we samen aan die aantrekkelijke sector waar we allemaal graag in willen en blijven werken.

INWERKEN EN BEHOUDEN

"Je kan het echt anders doen, maar je moet het dan wel goed organiseren"

Jos de Blok, de oprichter van Buurtzorg Nederland, wil met zijn concept het werken in de zorg radicaal veranderen. We vroegen hem naar zijn kijk op de situatie in jeugdhulp. Wat is volgens hem de sleutel tot succes voor verandering in onze branche?

 

 
Alternate text

AANTREKKELIJKE ORGANISATIE

Werkbeleving: dit maakt het verschil

Wat bepaalt of je tevreden bent over je werk of je organisatie? Wat speelt een rol bij het verminderen van vermoeidheid? Een tipje van de sluier: investeer als organisatie en leiding in de relatie die je hebt met je professionals, zodat zij steun ervaren. In de vierde editie van het e-book ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ aandacht voor het top 3 ingrediënt: waardering en erkenning.

BLIJF VOOR DE JEUGD

"De jeugd heeft de toekomst, dat weten we allemaal"

Wil jij je blijven inzetten voor de jeugd ondanks de onrust in de sector? Ontdek de kansen die voor jou en jouw collega's in kaart zijn gebracht op www.blijfvoordejeugd.nl. Leer van ervaringsverhalen van collega’s: van jeugdhulpprofessionals tot hr-adviseurs, en van leidinggevenden tot mobiliteitsadviseurs. Zo vertellen Mandy Peper en Summer Koster, de oprichters van Sociaal Domein Online, in een video over wat zij kunnen betekenen voor collega's in jeugdhulp.

DE EMANCIPATIE VAN DE PROFESSIONAL

Doe jij waar je écht voor staat? Volg ons webinar op 2 november!
 
Alternate text

Hoe neem je als professional je positie in? Een belangrijk onderwerp waar nog te weinig aandacht voor is. Volg ons webinar en laat je inspireren door dr. Anne van Gils, arts en psychotherapeut, en Jos van der Horst, auteur van 'Rebel met een reden'. Kom jij ook?

 

WIE MOGEN WIJ INTERVIEWEN OVER HUN ERVARINGEN MET MBO’ERS?

Onlangs zijn we van start gegaan met het project ‘Mbo’ers in jeugdhulp’. Hiervoor zijn we op zoek naar bestuurders, managers p&o en jeugdhulpprofessionals binnen jeugdhulporganisaties, die we mogen interviewen. We zijn met name op zoek naar organisaties die met mbo’ers werken, maar mocht je ooit met mbo’ers hebben gewerkt en deze ervaring willen delen. Dan horen we het ook graag.

DEEL JE MEE?

Ken je iemand in je netwerk die deze mailing ook graag ontvangt? Stuur deze dan door. Zo bouwen we samen aan een aantrekkelijke sector, waarin we van elkaar leren en elkaar inspireren.

 

Klik hier om je uit te schrijven of instellingen te wijzigen.

Copyright 2021   Contact   Privacy   Cookiebeleid