Inwerken en behouden

Inwerken en behouden

Een collega goed inwerken in jeugdhulp vraagt aandacht en tijd. Want als werkgever wil je dat nieuwe collega’s zich welkom en ondersteund voelen en graag voor je organisatie willen blijven werken. Maar hoe doe je dat als leidinggevende of collega op een goede manier met een overvolle agenda en een hoge caseload? Alles in het werk om te onderzoeken wat het verschil maakt voor een duurzame carrière in jeugdhulp.

We delen tips en ervaringen. Wat maakt voor jou het verschil?

#02658A

Blijf voor de jeugd

Blijf voor de jeugd

Dreig je jouw baan als jeugdwerker te verliezen? Of ben je op zoek naar een volgende stap in je carrière binnen jeugdzorg? Er zijn voor jou volop kansen. Maar daarvoor is wel inzicht nodig in de mogelijkheden en de mooie functies binnen de sector. En welke stappen je kunt nemen. Alles in het werk om dit voor jou in kaart te brengen en te voorkomen dat jeugdwerkers onnodig de sector verlaten.

Denk jij met ons mee waar voor jou en jouw collega’s de kansen liggen?

#73824E

Aantrekkelijke organisatie

Aantrekkelijke organisatie

Aantrekkelijke organisaties zijn de bouwstenen voor een sterke arbeidsmarkt jeugd. Wat maakt een organisatie aantrekkelijk om voor te werken? Wat bepaalt of je blijft of gaat? Wij verzamelen de ingrediënten die het succes bepalen en ondersteunen organisaties die hiermee aan de slag willen gaan, Alles in het werk om te bouwen aan aantrekkelijke organisaties in jeugdhulp, voor jou en je collega’s. Nu en in de toekomst.

Hoe wordt jouw organisatie een plek waar iedereen wel wil werken?

#E2B129

Agressievrij werken

Agressievrij werken

Online agressie, verbaal en fysiek. Agressie tegen jeugdwerkers komt helaas in allerlei vormen voor. Dat gaat niemand in de koude kleren zitten. We vinden het enorm belangrijk om jou hiertegen te beschermen. En je te helpen ermee om te gaan. Want we willen boven alles dat collega’s lang gezond in dienst blijven en hun passie voor het vak behouden. Alles in het werk om agressie te voorkomen dan wel te verminderen.

Denk jij met ons mee hoe we agressie kunnen we verminderen?

#B83D4D

Arbeidsmarkteffecten SKJ-registratie

Arbeidsmarkteffecten SKJ-registratie

Hoe kun je als jeugdprofessional op een efficiënte manier werken aan je vakbekwaamheid binnen de jeugdhulp? Zodat je kunt laten zien dat je de ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden in complexe situaties. Alleen: dat kost tijd. Hoe kunnen we dit beter inpassen naast al je andere werkzaamheden? We verzamelen onderzoeken van verschillende partijen om een compleet beeld te krijgen van de ongewenste arbeidsmarkteffecten van SKJ. Zodat we dat kunnen aanpakken. Alles in het werk om hier grip op te krijgen en nieuwe mogelijkheden te schetsen om jouw kwaliteit op lange termijn te borgen.

Denk jij met ons mee hoe we jou en jouw collega’s hierbij kunnen helpen?

#63A0A5

JEUGDHULP. ALLES IN HET WERK IN 2 MINUTEN

Bekijk de animatie en ontdek in 2 minuten hoe we samen bouwen aan een aantrekkelijke sector. Een sector waarin jij en jouw collega’s met plezier werken én willen blijven werken. Waar je voldoende ruimte en mogelijkheden ervaart om te doen waar je passie ligt: Er zijn voor de jeugd.

Video afspelen

alles in het werk voor:

Inwerken en behouden

Blijf voor de jeugd

Aantrekkelijke organisatie

Agressievrij werken

Arbeidsmarkteffecten SKJ-registratie

uitgelicht

Nieuws

Tips voor inwerken in coronatijd

Nieuwe medewerkers op een goede manier inwerken in coronatijd? Deze 16 tips krijg je van collega’s uit het veld.

Organisaties gezocht

Wij zijn op zoek naar jeugdzorgorganisaties die willen meewerken aan onderzoek naar behoud. Wat is nodig om medewerkers, die mogelijk hun baan verliezen in jeugdhulp, te behouden voor de sector? Professionals uit het veld deelden 2 x 7 ideeën waar we mee aan de slag willen gaan. En daar hebben we jouw organisatie bij nodig.

Tools

2x7 ideeën voor behoud van medewerkers

Wat is nodig om medewerkers die mogelijk hun baan verliezen te behouden voor de sector? Bekijk hier de 2 x7 concrete ideeën van professionals uit het veld.

Nieuws

Jeugdbescherming west wint Impactmaker 2020-Prijs

Jeugdbescherming west heeft de Impactmaker 2020-Prijs gewonnen met het initiatief ‘Vanaf dag één aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling’.

Nieuws

Onderzoek: aantrekkelijke organisatie zet kind centraal

Wat maakt een jeugdhulporganisatie aantrekkelijk om voor te werken? Uit onderzoek blijkt dat het centraal stellen van het belang van kinderen en jongeren op nummer 1 staat.

 

Nieuws

Projectleden verzamelen succesfactoren agressievrij werken

Agressievrij werken in de sector? Negen projectleden gaan de succesfactoren verzamelen in het veld.

#jeugdhulp #allesinhetwerk

Inwerken en behouden

We delen tips en ervaringen over wat echt het verschil maakt voor nieuwe collega’s.

Blijf voor de jeugd

We brengen alle kansen en mogelijkheden binnen de sector in kaart.

Aantrekkelijke organisatie

We bouwen aan aantrekkelijke organisaties waar iedereen wil werken.

Agressievrij werken

We onderzoeken hoe agressie tegen jeugdwerkers te voorkomen en te verminderen.

Arbeidsmarkteffecten SKJ-registratie

We bekijken wat nodig is om de ongewenste arbeidsmarkteffecten van SKJ aan te pakken en andere mogelijkheden te schetsen.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.