#c5d7dd

Aanpak: De emancipatie van de professional

Hoeveel ruimte krijg jij om je werk uit te voeren op jóuw manier? Hoe organiseer je die ruimte voor jezelf? En hoe neem je als jeugdhulpprofessional je positie in? Zodat jij echt kunt doen waar je voor staat en waar we met elkaar voor staan: de beste jeugdhulp.

Dat zijn de vragen waar het om draait in het project ‘Emancipatie van de professional’. Op 2 november a.s. organiseerden we een webinar over dit thema wat tevens de kick-off van dit project was.

 

Ons doel:

Vanuit het perspectief van de professional verkennen we welke ruimte en mogelijkheden er zijn om een duidelijke positie in te nemen. Welke voorbeelden zijn er en wat leren we daarvan? Hoe kunnen we dit actief versterken en vermeerderen? En ook de rol van leidinggevenden en organisatie hierbij te versterken? De opgehaalde inzichten delen we met professionals uit de brede jeugdhulp.

 

Onze aanpak:

Wij zien het thema ‘emancipatie van de professional’ als een rode draad die dwars door alle andere subthema’s uit het programma ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ heen gaat. Een enthousiaste projectgroep, bestaande uit vier jeugdhulpprofessionals, zetten dit thema landelijk op de kaart. Met verschillende activiteiten, zoals de Gouden Microfoon-filmpjes, podcasts (in samenwerking met Mascha Struijk) en ontbijtsessies over het thema emancipatie hopen we zoveel mogelijk jeugdhulpprofessionals te bereiken.

 

Ons resultaat:

De opgehaalde inzichten delen we graag met iedereen die werkzaam is in de brede jeugdhulp.

 

Met wie:

Yolanda van Aspert (Jeugdzorg Nederland) en Maaike van der Aar (FNV) zijn beiden betrokken als kartrekker van dit project. Samen met vier jeugdhulpprofessionals en een projectleider/coach gaan zij dit thema landelijk op de kaart zetten.

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.