Hoe worden medewerkers net zo creatief en ondernemend als thuis?

5 mei 2022

Ik zie een enorm verschil in hoe mensen zich gedragen in hun vrije tijd en op hun werk. Waarom is dat eigenlijk zo? Dat vraag ik me al heel mijn leven af. Thuis zijn ze vaak veel vrijer en ondernemender dan op hun werk. Zonde! Want zo komen medewerkers niet goed uit de verf.

#FBF3DF

Ik zou heel graag willen dat mensen bij Triade Vitree wat meer kunnen zijn zoals thuis. Ik weet dat we het hen niet makkelijk maken door alle systemen en procedures die we hebben bedacht. Hoe kunnen we nu zorgen voor een veel betere balans? Daar moet het volgens mij over gaan de komende tijd. En daar heb ik onze medewerkers heel hard bij nodig.

Creatief en ondernemend zoals op de vrijmarkt
Ik woon in Utrecht en kon na twee jaar eindelijk weer genieten van de vrijmarkt. En wat zie ik daar? Een man die iedereen zo gek krijgt om voor twee euro een jeu de boulesbal te gooien naar een ei dat ze onmogelijk kunnen raken. Gezinnen die hun hele hebben en houwen in een kraam zetten en hun beste verkooptechnieken laten zien. Onbekenden die spontaan met elkaar in gesprek gaan. Kortom: enorm veel creativiteit, ondernemerschap en spontaniteit. Waarom zien we dat op de vrijmarkt wel maar op werk veel minder?

Oplossen zoals thuis
Hetzelfde zie ik bij hoe we met problemen omgaan. Lopen we thuis tegen iets aan, lossen we het snel op. Werkt de printer niet? Dan bellen we iemand die ons komt helpen. Willen we een feestje organiseren? Dan hebben we daar echt geen vergadering voor nodig. En eten, boodschappen doen en schoonmaken? Dat doen we op het moment dat het ons het beste uitkomt en op de manier die bij ons past. Ik zou willen dat onze medewerkers zich op hun werk net zo vrij voelen om dingen op te lossen en te organiseren als thuis.

Creatief en ondernemend door Covid
En ik heb gezien dat het kan. De eerste golf van Covid dwong ons om dingen anders te doen dan normaal. Naast angst, zorgde dat ook voor enorm veel creativiteit en ondernemend gedrag. Zo stond een medewerker die normaal op school werkt, binnen een uur als invaller op een groep met verstandelijk en lichamelijk beperkte cliënten. En de collega’s organiseerden op de woningen allerlei ludieke bewegingsactiviteiten voor de bewoners.

Waarom is het op werk zo anders?
Dus ik worstel met de vraag: hoe krijgen we die energie van Koningsdag en Covid ook op andere momenten naar boven? Ik weet dat we het elkaar niet altijd even makkelijk maken. Bijvoorbeeld omdat mensen afhankelijk zijn van systemen die wij voor hen hebben ingericht. In tegenstelling tot thuis, waar ze precies die apps op hun smartphone zetten, die hen het beste ondersteunen. En hoe kunnen we stimuleren dat mensen net als op de vrijmarkt eens bij andere collega’s gaan kijken? Of zonder allerlei overleggen spontaan iets leuks organiseren met elkaar?

Drempel om met ons in gesprek te gaan
Ik wil heel graag van onze medewerkers zelf horen hoe wij hen meer ruimte kunnen geven om die ondernemende en creatieve kant van zichzelf te laten zien. Maar het is helaas nog niet ‘gewoon’ om met ons als bestuurders te praten. Mijn medebestuurder en ik plannen iedere maand een moment waarop medewerkers het over van alles en nog wat kunnen hebben met ons. Er is ruimte voor tien mensen, maar er komen er altijd maar drie of vier. Blijkbaar is er een behoorlijke drempel om te komen. Degenen die wel komen, zijn er heel positief. Ik ben er echt van overtuigd dat deze gesprekken heel nuttig zijn dus we gaan er stug mee door.

Heb jij tips hoe ik drempels weg kan nemen om met ons te komen praten? Ik hoor het graag.

Meer weten

Paul van der Linden

Bestuurder

Laatste blog
Tijdens locatiebezoek begreep Paul ineens wat hij anders moet doen.

Volg, leef en leer mee!

Triade Vitree is zeker niet de enige organisatie die worstelt met dit thema. Om anderen te laten profiteren van hun leerproces, zijn zij zo dapper om zich te laten volgen in dit traject. Bestuurder Paul, divisiemanager Anna Maria, communicatieadviseur Els, projectleider Jos en regiomanager Sebastian gaan bloggen over hun ervaringen vanuit hun eigen rol zodat anderen ervan kunnen leren. Wat komen ze tegen? Wat leren ze van en met andere organisaties? Waar lopen ze tegenaan? Volg de blogs op www.jeugdhulpallesinhetwerk.nl en via de kanalen van Jeugdzorg werkt!

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.