Ik pieker over de vraag: hoe gaan we van cynisme naar vertrouwen?

9 juni 2022

‘We hebben heel goede tips gekregen om met piekeren om te gaan’, zegt mijn vrouw enthousiast. ‘Je had mee moeten gaan!’ Zij is met de kinderen naar het college Weg van het piekeren gegaan van psycholoog en gedragstherapeut Filip Rae. Maar omdat ik van nature niet zo’n piekeraar ben, bleef ik thuis met een spannend boek.

#FBF3DF

Maar misschien had ik wel moeten gaan. Want als ik eerlijk ben, pieker ik de laatste tijd vrijwel dagelijks over de situatie binnen Triade Vitree. Ik wil samen met het projectteam keihard aan de slag om het werkplezier terug te brengen, maar ben bang dat we een deel van onze medewerkers niet meekrijgen, omdat ze er geen vertrouwen meer in hebben. Dat er te veel is gebeurd dat in de weg zit.

Dat cynisme zit in de weg voor het gesprek
Een deel van onze collega’s is cynisch geworden. We merken dat wanneer we zeggen dat we iets gaan doen aan werkplezier, dit averechts werkt bij die medewerkers die zich minder verbonden en ondersteund voelen. Ik neem hen dat helemaal niet kwalijk, want ik begrijp het heel goed. Er is ook veel dat moet gebeuren voor we het überhaupt over werkplezier kunnen hebben. Maar als we dat goed willen doen, moeten we wel open en eerlijk het gesprek met elkaar kunnen voeren. En dan zit dat cynisme in de weg. Lees ook de blog van programmaleider Jos Waarom je juist bij tegenwind met elkaar moet praten.

Bang dat ook zij cynisme ophalen
We hebben allerlei dingen bedacht om de kloof tussen de werkvloer en het hoofdkantoor te overbruggen: werkbezoeken op de locaties, vaste momenten om met mij en mijn collega-bestuurder te praten en twaalf ambassadeurs die in gesprek gaan met de teams. En vooral met dat laatste ben ik heel blij. Deze medewerkers komen uit de hele organisatie en bezoeken de collega’s om te horen wat er speelt. Dat klinkt heel goed, maar ik ben eigenlijk bang dat ook zij vooral cynisme op gaan halen. Ik zou die negatieve gevoelens natuurlijk het liefst weg willen toveren, maar dat gaat niet. We hebben tijd nodig om dat vertrouwen te winnen. Want we kennen allemaal het spreekwoord: vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

Geef ons tijd en een beetje vertrouwen
We werken als projectteam hard om alle barrières weg te nemen en de ondersteuning voor medewerkers echt ondersteunend te laten zijn. Dat gaat niet van de ene op de andere dag en we kunnen het niet alleen. Ik hoop dat we de tijd krijgen om te laten zien dat het ons menens is. En dat medewerkers – ondanks hun weerstand – toch aan ons en de ambassadeurs open en eerlijk willen vertellen wat zij nodig hebben, zodat we een organisatie worden waar mensen graag voor willen werken.

Zijn er dingen die je tegenhouden om het gesprek met ons aan te gaan? Laat het me weten. En alle suggesties over wat ik kan doen om een klein beetje van dat vertrouwen te winnen, zijn meer dan welkom.

Meer weten

 

Paul van der Linden

Bestuurder

Laatste blog
Tijdens locatiebezoek begreep Paul ineens wat hij anders moet doen.

Volg, leef en leer mee!

Triade Vitree is zeker niet de enige organisatie die worstelt met dit thema. Om anderen te laten profiteren van hun leerproces, zijn zij zo dapper om zich te laten volgen in dit traject. Bestuurder Paul, divisiemanager Anna Maria, communicatieadviseur Els, trajectregisseur en ambassadeur werkplezier Patricia, projectleider Jos en regiomanager Sebastian gaan bloggen over hun ervaringen vanuit hun eigen rol zodat anderen ervan kunnen leren. Wat komen ze tegen? Wat leren ze van en met andere organisaties? Waar lopen ze tegenaan? Volg de blogs op www.jeugdhulpallesinhetwerk.nl en via de kanalen van Jeugdzorg werkt!

Eerdere blogs

Hoe worden medewerkers net zo creatief en ondernemend als thuis?

5 mei 2022

“Ik zie een enorm verschil in hoe mensen zich gedragen in hun vrije tijd en op hun werk. Waarom is dat eigenlijk zo?”, zegt Paul van der Linden (bestuurder).

Paul van der Linden

Bestuurder

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.