Wat nou geen werkplezier?! Wij zorgen daar gewoon zelf voor!

23 juni 2022

Werkplezier en vooral het gebrek eraan, is momenteel een hot item binnen onze organisatie. Ik werk nu anderhalf jaar als regiomanager bij Triade Vitree en moet eerlijk zeggen: ‘Ik heb weinig last van dingen die mijn werkplezier belemmeren.’ En dat geldt ook voor mijn medewerkers: zij doen hun werk met veel plezier. Hebben wij dan helemaal geen last van alle dingen waar andere teams tegenaanlopen? Natuurlijk wel. Wij gaan er alleen anders mee om.

#FBF3DF

We regelen het zelf
Als mijn medewerkers iets melden bij het hoofdkantoor, krijgen ze ook regelmatig te horen dat het lang gaat duren of helemaal niet kan. Maar als het om dingen gaat die nodig zijn om ons werk goed te kunnen doen, regelen we het zelf.

Als het bijvoorbeeld twee weken duurt voordat er iemand van facilitair kan langskomen om een kookplaat te repareren, bellen we zelf een bedrijf uit de buurt dat het binnen twee dagen fikst. En als recruitment geen nieuwe kandidaten voor een vacature kan vinden, benaderen we zelf mensen in ons netwerk. En daarbij gaan we in gesprek met medewerkers van het hoofdkantoor. Om te kijken hoe we het zo kunnen organiseren dat zij ons op de werkvloer wél ontzorgen.

Voorkomen dat we slachtoffer worden
Als je je belemmerd voelt in je werk, word je daar niet blij van. Daarom kiezen wij ervoor om zelf in actie te komen. Zeker bij dingen die écht nodig zijn voor onze cliënten. Zo pakken we zelf de regie en voorkomen dat we slachtoffer worden van de omstandigheden.

Ze kunnen het prima zelf
Dit vraagt om een beetje lef en durf, maar het zorgt er wel voor dat we met plezier ons werk doen. Ik vind dat ik daar als leidinggevende een taak in heb. Als ik zie dat mijn medewerkers dingen oplossen vanuit de beste intentie, geef ik ze de vrijheid om het zelf te regelen. Want zij zijn prima zelf in staat om een inschatting te maken van wat nodig is en kunnen dit prima zelf.

Er is veel mogelijk
De focus van ons werk is namelijk goede zorg voor cliënten. Daar doen we het voor. En als het niet binnen de structuren van de organisatie kan, dan maar daarbuiten. Natuurlijk krijg ik hier wel vragen over en soms een draai om mijn oren, maar ik heb ontdekt dat bij Triade Vitree veel meer mogelijk is met de juiste motivatie en een beetje lef.

Meer weten

Sebastian Piest

Regiomanager

Laatste blog

Volg, leef en leer mee!

Triade Vitree is zeker niet de enige organisatie die worstelt met dit thema. Om anderen te laten profiteren van hun leerproces, zijn zij zo dapper om zich te laten volgen in dit traject. Bestuurder Paul, divisiemanager Anna Maria, communicatieadviseur Els, trajectregisseur en ambassadeur werkplezier Patricia, projectleider Jos en regiomanager Sebastian gaan bloggen over hun ervaringen vanuit hun eigen rol zodat anderen ervan kunnen leren. Wat komen ze tegen? Wat leren ze van en met andere organisaties? Waar lopen ze tegenaan? Volg de blogs op www.jeugdhulpallesinhetwerk.nl en via de kanalen van Jeugdzorg werkt!

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.