Op weg naar een humane jeugdhulporganisatie, wat betekent dat nu precies?

Het is hard nodig dat er een omslag wordt gemaakt van geld en controlegestuurde jeugdhulporganisaties naar humane jeugdhulporganisaties. En dat werkt twee kanten op: zowel kinderen en gezinnen als medewerkers hebben hier veel baat bij. Maar wat is een humane organisatie precies?

#D9E8EE

Na een uitgebreide verkenning in het veld weten we dat voor het behouden van medewerkers meer nodig is dan alleen een goed inwerkbeleid. Zij willen zich gezien en gehoord voelen. Een mooi inwerkprogramma draagt daar zeker aan bij. Toch is het maar één schakel in het geheel. Jeugdhulp zou zich meer moeten richten op de humane organisatie. En daarmee zorgen voor een duurzame relatie tussen werkgever en werknemer, en tussen jeugdhulpprofessional en cliënt.

Maar wat houdt dat nu in, een humane jeugdhulporganisatie? Bekijk de acht kenmerken van de humane organisatie en de animatie hieronder voor een korte uitleg.

Bekijk ook de praatplaat die is ontwikkeld om in één beeld te laten zien wat er nodig is om een humane jeugdhulporganisatie in te richten. Ga het gesprek aan met deze praatplaat in je hand en kijk wat er allemaal mogelijk is binnen jóuw organisatie.

Op weg naar een humane jeugdhulporganisatie, wat betekent dat nu precies?

Lees het eindverslag van de projectgroep als je nieuwsgierig bent naar alle inzichten en aanbevelingen. Een mooi naslagwerk voor elke jeugdhulporganisatie die zich voortdurend wil blijven ontwikkelen, nu en in de toekomst!

Voorbeelden uit de praktijk

We hebben drie jeugdhulporganisaties geselecteerd in onze zoektocht naar goede voorbeelden. Zij vielen positief op door de manier waarop zij invulling geven aan het inwerken en behouden van medewerkers in hun organisatie.

Lees hier de interviews terug:

Ook interviewde de projectgroep Jos de Blok, directeur van Buurtzorg Nederland. Jos vertelt hierin over de veranderingen in de zorg, de situatie in jeugdhulp en de sleutel tot succes. Lees hier het interview.

Tips: hoe verwelkom je een nieuwe collega nou écht goed?

Een warm welkom voor nieuwe collega’s is superbelangrijk. Het zorgt ervoor dat ze vanaf de allereerste dag bij jouw organisatie het gevoel ervaren erbij te horen en ertoe te doen. Maar hoe verwelkom je een collega echt goed op de eerste werkdag? Bekijk onze 7 tips!

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.