Op weg naar de humane jeugdhulporganisatie

Het is hard nodig dat er een omslag wordt gemaakt van geld en controle gestuurde jeugdhulporganisaties naar een humane jeugdhulporganisaties. En dat werkt twee kanten op: zowel kinderen en de gezinnen als de medewerkers hebben hier veel baat bij. Maar wat is een humane organisatie precies?

#D9E8EE

Na een uitgebreide verkenning in het veld kunnen we de conclusie trekken dat voor het behouden van medewerkers meer nodig is dan alleen een goed inwerkbeleid. Medewerkers willen zich gezien en gehoord voelen, en een mooi inwerkprogramma draagt daar zeker aan bij maar is tegelijkertijd maar één schakel in het geheel.

De jeugdhulp zou zich meer moeten richten op de humane organisatie. En daarmee zorgen voor een duurzame relatie tussen werkgever en werknemer, en tussen jeugdhulpprofessional en cliënt.

Maar wat houdt dat nu in, een humane jeugdhulporganisatie? Bekijk de animatie:

Bekijk ook de praatplaat die is ontwikkeld om in één beeld te laten zien wat er nodig is om een humane jeugdhulporganisatie in te richten. Ga het gesprek aan met deze praatplaat in je hand en kijk wat er allemaal mogelijk is binnen jóuw organisatie.

Op weg naar de humane jeugdhulporganisatie

De projectgroep heeft een uitgebreid eindverslag geschreven met hun inzichten en aanbevelingen. Een mooi naslagwerk voor elke jeugdhulporganisatie die zich wil blijven ontwikkelen!

Bekijk het eindverslag

Lees ook: de acht kenmerken van de humane organisatie

Goede voorbeelden

We hebben drie jeugdhulporganisaties geselecteerd in onze zoektocht naar goede voorbeelden. Zij vielen positief op door de manier waarop zij invulling geven aan het inwerken en behouden van medewerkers in hun organisatie.

Lees hier de interviews terug:

Ook interviewde de projectgroep Jos de Blok, directeur van Buurtzorg Nederland. De Blok vertelt hierin over de veranderingen in de zorg, de situatie in jeugdhulp en de sleutel tot succes. Lees hier het interview.

Tips: hoe verwelkom je een nieuwe collega nou écht goed?

Een warm welkom voor nieuwe collega’s is superbelangrijk. Het zorgt ervoor dat men, vanaf de allereerste dag bij jouw organisatie, het gevoel ervaart er bij te horen en er toe te doen. Maar hoe verwelkom je een nieuwe collega echt goed op de eerste werkdag?

Bekijk onze 7 tips!

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.