/

/

Live sessies

Live sessies

Tijdens de inspiratieweek bieden we hele uiteenlopende live sessies aan. Niet alleen op het live event op 21 juni (Spoorwegmuseum), maar ook gedurende de hele week kan je ergens in het land een live sessie bijwonen. In ons spoorboekje van 21 juni én het weekschema van de hele Inspiratieweek vind je alles overzichtelijk bij elkaar.

Als je je inschrijft voor het live event of voor de overige sessies in de week, dan ontvang je een uitnodiging voor ons online eventplatform Networkapp. In deze omgeving staan uitgebreidere beschrijvingen van de sessies en kan je vervolgens aangeven welke sessies je allemaal wil volgen. Voor onderstaande sessie kan je je dus niet direct inschrijven vanuit deze webpagina.

 

 

24 juni (18:30 - 21:00)

Wat doen jongerenwerkers? Een kijkje in de keuken bij Welzijn Velsen

Altijd al willen weten wat jongerenwerkers precies doen? In deze korte workshop neemt jongerenwerker Lars jou mee in zijn werk. Je krijgt gelijk letterlijk een kijkje in de keuken, waarbij je op bezoek komt bij een kookcursus voor jongeren 18+. Tijdens het koken word je bijgepraat over alle andere activiteiten, onze visie, positie, mogelijkheden en onmogelijkheden. Na het koken eten we gezellig gezamenlijk een 3-gangen menu. Meld je aan voor deze smakelijke sessie! Locatie: Velsen-Noord (meer info volgt na aanmelding)

22 juni 2022 (14:00 - 17:00)

Kijkje in de keuken: Bureau Jeugdzorg Limburg

Bureau Jeugdzorg Limburg nodigt jou van harte uit om langs te komen in Venlo. Praat met professionals vanuit diverse rollen over hun dagelijkse werk en laat je inspireren door de manier waarop Bureau Jeugdzorg Limburg werkt. Meer info over het programma volgt snel: houd onze website in de gaten. Locatie: Venlo (meer info volgt na aanmelding)

22 juni 2022 (14:00 - 16:30)

Werkbezoek bij Karakter: samenwerking over grenzen

Karakter is benoemd tot Koploper (Actie Leer Netwerk) door VWS, onder andere vanwege hun aanpak van internationale uitwisseling. Tijdens dit werkbezoek vertellen professionals over hun ervaringen met de uitwisseling voor hun vak en persoonlijke ontwikkeling. Ook krijg je een rondleiding en vertelt Karakter over de regionale bestuurlijke samenwerking tussen jeugdhulporganisaties in Gelderland. Kortom: een interessant kijkje in de keuken! Locatie: Nijmegen (meer info volgt na aanmelding).

21 juni 2022 (live event)

Collegetour met Jos de Blok

Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland, komt langs en beantwoordt tijdens een plenaire sessie vragen over zijn succesvolle missie om de zorg radicaal te veranderen. Ook over jeugdhulp heeft hij een interessante visie die hij graag wil delen. Wat wil jij van hem weten?

20 juni (13:00 - 17:00)

Vertragen in een snelle wereld

Een middag lang tijd voor jezelf. Welkom bij Jeugdbescherming Amsterdam. In een programma dat verrassend anders is, gaat het over vertragen, stilte toelaten en waarnemen op een dieper niveau dan je doorgaans doet. In de humane organisatie is er ruimte voor jou: je wordt gehoord, werkt aan je talent en zingeving en je hoort er echt bij. Deze workshop opent nieuwe perspectieven op een reeds bestaande situatie.

21 juni 2022 (live event)

Kanskaart: mbo-ers in jeugdhulp

Recent onderzoek in de praktijk van jeugdhulporganisaties laat zien welke kansen er zijn voor mbo-ers in jeugdhulp. Je krijgt de verse uitkomsten hiervan gepresenteerd met een verhaal uit de praktijk. Met jouw inbreng en ideeën werken we in deze workshop vervolgens aan een aanpak waarmee organisaties aan de slag kunnen. Zo verrijken we ons werkveld.

21 juni 2022 (live event)

Live Actieleren: van goed idee tot serieuze impact

Actieleren is een methode die je kan helpen om ideeën om te zetten naar impactvolle acties met een groot bereik en effect. Tijdens deze actieve workshop ervaar je wat Actieleren is. Ook laten we aan de hand van goede voorbeelden (koplopers) zien wat het voor jou en je organisatie kan betekenen.

21 juni 2022 (live event)

Help! Ik heb een project

Wat is er nodig om een verandering voor elkaar te krijgen? Wat zijn de doorslaggevende factoren? En hoe krijg je iedereen in beweging en zorg je ervoor dat de verandering blijvend wordt?

21 juni 2022 (live event)

Een cv zonder SKJ: wat kan ik ermee?

Hr-professionals en recruiters opgelet! In deze sessie gaan we aan de slag met cv’s van zij-instromers: hoe beoordeel je een cv? Hoe kun je inschatten welk traject een zij-instromer te gaan heeft tot SKJ-registratie? En hoe maak je een goede match?

21 juni 2022 (live event)

Niets doen kost ook geld!

In deze sessie vanuit het project AlleKansenBenut! gaan we aan de slag met de businesscase zij-instromers. Zo kijken we naar investering en rendement, met welke argumenten extra financieringsverzoeken kunnen worden onderbouwd en gaan we in op vragen van deelnemers.

24 juni (13:00 - 15:00)

Professionele autonomie in jeugdhulp: geen getrainde aap!

Soms is het in de praktijk lastig om te handelen binnen de professionele ruimte (autonomie) die je hebt. Ieder mens is anders en heeft andere behoeften. Hoe weet jij dan of je de juiste beslissingen neemt? In deze sessie bieden we je een model inclusief stappenplan om wat je doet – en soms ook laat – goed te kunnen onderbouwen. Professionals van Buurtteams en KOOS (Utrecht) delen graag hun ervaringen met jullie! Locatie: Utrecht (meer info volgt na inschrijving)

21 juni 2022 (live event)

Op weg naar meer werkplezier: een reisverslag

Jeugdhulporganisatie TriadeVitree maakt sinds 2021 werk van werkplezier. Paul van der Linden (bestuurder) en Anna Maria Flier (divisiemanager) vertellen welke stappen zij hebben gezet om het werkplezier van medewerkers te vergroten. Daarna gaan ze graag met jullie in gesprek om ervaringen uit te wisselen en te adviseren.

21 juni 2022 (live event)

Ervaar hoeveel invloed jij op je loopbaan hebt!

Kom kennismaken met de thema’s van het project Blijf voor de jeugd en ontdek hoeveel invloed jij eigenlijk hebt op je loopbaan. Want dat is meer dan je denkt! In deze sessie gaan we, vanuit verschillende invalshoeken en met leuke werkvormen, in op de vijf thema’s vanuit Blijf voor de jeugd.

21 juni 2022 (live event)

Laat Duizend Bloemen Bloeien

‘Laat Duizend Bloemen Bloeien’ is een organisatie die werkt volgens de acht principes van de humane organisatie waarbij menselijkheid voorop staat. Belangrijk voor het kind en zijn verzorgers, maar zeker ook voor de medewerker. Ontdek in deze sessie hoe ook joúw organisatie een humane organisatie kan worden.

21 juni 2022 (live event)

Sta op en doe wat nodig is!

Kantelgesprekken brengen in korte tijd in kaart wat er nodig is om een organisatie aantrekkelijker te maken of professionals te emanciperen. In deze sessie gaan we actief aan de slag en laten we zien hoe je kan realiseren wat nodig is. En niet later, maar meteen vanaf morgen!

21 juni 2022 (live event)

Beleef een agressie incident met virtual reality

Beleef een agressie incident via virtual reality en ervaar wat dat met je doet. Hoe reageer jij? Freeze, flight or fight? Kom erachter tijdens deze boeiende ervaring, georganiseerd door een organisatie die op deze manier agressietrainingen geeft.

21 juni 2022 (live event)

Hoe veilig kan je werken in jouw organisatie?

Check op basis van stellingen waar jouw organisatie staat ten aanzien van integraal veilig werken. En ga in gesprek met andere organisatie. Welke thema’s krijgen al voldoende aandacht? En welke hebben juist extra aandacht nodig? Je weet het na deze sessie.
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.