#D9E8EE

Cijfers liegen er niet om

De uitstroom in jeugdhulp is hoog. Gemiddeld verlaten maar liefst 11% tot 17% van onze collega’s de sector. Bij grote jeugdhulporganisaties is dit percentage nog hoger. Dat blijkt uit onderzoek van Verkenning Arbeidsmarkt Jeugdsector.

Bij de grootste jeugdhulpaanbieders is dat minimaal 0,9% en maximaal 5,4% hoger dan de uitstroom bij andere grote zorginstellingen. Er zijn meer confronterende cijfers 29% van de jeugdhulpmedewerkers heeft iets ondernomen om ander werk te zoeken. Bijna de helft (43%) wil binnen 5 jaar weg.

Aandacht voor inwerken
Goede begeleiding van nieuwe collega’s in de eerste jaren vergroot de kans dat ze in de sector blijven werken en zorgt dat we deze cijfers kunnen verlagen. Dit betekent dus effectievere aandacht voor inwerken en begeleiden. Hoog tijd om samen het tij te keren.

Ook interessant

#jeugdhulp #allesinhetwerk

lees verder

Nieuws

De Complete agressie-aanpak nu beschikbaar!

Agressie tegen medewerkers is onacceptabel, dat vindt iedereen. Reden voor de projectgroep Agressievrij werken om een integrale aanpak te ontwikkelen.

Nieuws

Indrukwekkende verhalen bij Bureau Jeugdzorg Limburg

Bureau Jeugdzorg Limburg opende op woensdag 22 juni haar deuren voor iedereen die weleens een kijkje in de keuken wilde nemen. En dat werd een inspirerende middag.

Nieuws

Goed werkgeverschap antwoord op hoge uitstroom en verzuim in jeugdhulp

Het eerste exemplaar ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ wordt vandaag op het event van Jeugdhulp. Alles in het werk in het Spoorwegmuseum Utrecht uitgereikt aan drie jeugdhulporganisaties.

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.