#D9E8EE

Cijfers liegen er niet om

De uitstroom in jeugdhulp is hoog. Gemiddeld verlaten maar liefst 11% tot 17% van onze collega’s de sector. Bij grote jeugdhulporganisaties is dit percentage nog hoger. Dat blijkt uit onderzoek van Verkenning Arbeidsmarkt Jeugdsector.

Bij de grootste jeugdhulpaanbieders is dat minimaal 0,9% en maximaal 5,4% hoger dan de uitstroom bij andere grote zorginstellingen. Er zijn meer confronterende cijfers 29% van de jeugdhulpmedewerkers heeft iets ondernomen om ander werk te zoeken. Bijna de helft (43%) wil binnen 5 jaar weg.

Aandacht voor inwerken
Goede begeleiding van nieuwe collega’s in de eerste jaren vergroot de kans dat ze in de sector blijven werken en zorgt dat we deze cijfers kunnen verlagen. Dit betekent dus effectievere aandacht voor inwerken en begeleiden. Hoog tijd om samen het tij te keren.

Ook interessant

#jeugdhulp #allesinhetwerk

lees verder

Nieuws

Alle opbrengsten tot nu toe in één oogopslag

Ontbijtsessies, de Gouden Microfoon, de Complete agressie-aanpak, het e-book ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’, een ‘Kansen in de regio’-kaart, een verkenning naar mbo’ers in jeugdhulp en een prachtige Inspiratieweek in juni. Het is zomaar een greep uit de totale opbrengst vanuit ons programma ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’.

Nieuws

Een ontbijt met een boodschap: ‘Samen staan we sterk!’

Vanuit de projectgroep Emancipatie van de professional geloven we dat jeugdhulpprofessionals altijd aan het roer kunnen staan van hun eigen loopbaan en hun werkgeluk. Met de ontbijtsessies zijn we in gesprek gegaan met jeugdhulpprofessionals over het thema emancipatie, onder het genot van een heerlijk ontbijt.

Nieuws

De Complete agressie-aanpak nu beschikbaar!

Agressie tegen medewerkers is onacceptabel, dat vindt iedereen. Reden voor de projectgroep Agressievrij werken om een integrale aanpak te ontwikkelen.

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.