#E3E6DC

Hoera! We zijn live: www.blijfvoordejeugd.nl

Denk jij aan een nieuwe stap in je loopbaan, maar wil je wel in jeugdhulp blijven werken? Ontdek dan alle mogelijkheden die door en voor jeugdhulpprofessionals in kaart zijn gebracht op dé online verzamelplek: www.blijfvoordejeugd.nl. Hier staan ervaringsverhalen, nuttige informatie en praktische tools over thema’s als toekomstkansen, blijven leren, verruimen van perspectief, behouden door begeleiden en leidinggeven aan professionals.

 

Het afgelopen halfjaar heeft de projectgroep Blijf voor de Jeugd deze online inspiratieplek ontwikkeld. Wat was hiervoor de aanleiding? De werkgelegenheid binnen jeugdhulp is een woelige wereld. Aan de ene kant is er hoog verloop, hoog verzuim en een tekort aan arbeidskrachten. Aan de andere kant staat 33% van de organisaties op omvallen waardoor bezuinigingen op personeel onvermijdelijk zijn. Dit geeft onrust en heeft in sommige gevallen zelfs een negatief bijeffect op collega’s die wél op een stabiele plek zitten.

Reden genoeg dus om de aparte projectgroep Blijf voor de jeugd op te richten om dit thema te verkennen. Deze projectgroep bestaat uit actieve jeugdhulpprofessionals die vonden dat er veel verbetering nodig was en zelf actieonderzoek hebben gedaan. De inspiratieplek www.blijfvoordejeugd.nl is één van de opbrengsten, waarin zij ook de verbinding leggen met andere relevante websites en tools.

#jeugdhulp #allesinhetwerk

lees verder

Nieuws

De Complete agressie-aanpak nu beschikbaar!

Agressie tegen medewerkers is onacceptabel, dat vindt iedereen. Reden voor de projectgroep Agressievrij werken om een integrale aanpak te ontwikkelen.

Nieuws

Indrukwekkende verhalen bij Bureau Jeugdzorg Limburg

Bureau Jeugdzorg Limburg opende op woensdag 22 juni haar deuren voor iedereen die weleens een kijkje in de keuken wilde nemen. En dat werd een inspirerende middag.

Nieuws

Goed werkgeverschap antwoord op hoge uitstroom en verzuim in jeugdhulp

Het eerste exemplaar ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ wordt vandaag op het event van Jeugdhulp. Alles in het werk in het Spoorwegmuseum Utrecht uitgereikt aan drie jeugdhulporganisaties.

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.