#F4E2E4

Jeugdbeschermer beschermen: hoe doe je dat?

‘Sommige jeugdbeschermers verschuiven de grens die de eigen organisatie stelt bij agressie. Uit betrokkenheid bij hun gezin.’ Dit blijkt uit het onderzoek van Sterre Hoogendijk, die de veiligheidsbeleving van jeugdbeschermers in Amsterdam onderzocht.

Ze sprak in het voorjaar met veertien gezinsmanagers van Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Jeugdbeschermers krijgen in hun werk regelmatig te maken met verschillende vormen van agressie. Denk aan traineren en beledigen over geaardheid, afkomst en uiterlijkheden. Omdat jeugdbeschermingsmaatregelen heftige emoties oproepen, vertelt de onderzoeker. ‘Sommige gezinsmanagers in Amsterdam accepteren dan ook scheldpartijen van ouders. Uit begrip. Terwijl hun collega’s juist bij iedere vorm van agressie een dikke rode streep trekken. Geheel in lijn met het beleid van hun werkgever: zero tolerance.’

Ook interessant

Interessant op Jeugdzorg Werkt!

Lees het complete interview met Sterre Hoogendijk over haar onderzoek hoe de jeugdbeschermer te beschermen.

#jeugdhulp #allesinhetwerk

lees verder

Nieuws

Alle opbrengsten tot nu toe in één oogopslag

Ontbijtsessies, de Gouden Microfoon, de Complete agressie-aanpak, het e-book ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’, een ‘Kansen in de regio’-kaart, een verkenning naar mbo’ers in jeugdhulp en een prachtige Inspiratieweek in juni. Het is zomaar een greep uit de totale opbrengst vanuit ons programma ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’.

Nieuws

Een ontbijt met een boodschap: ‘Samen staan we sterk!’

Vanuit de projectgroep Emancipatie van de professional geloven we dat jeugdhulpprofessionals altijd aan het roer kunnen staan van hun eigen loopbaan en hun werkgeluk. Met de ontbijtsessies zijn we in gesprek gegaan met jeugdhulpprofessionals over het thema emancipatie, onder het genot van een heerlijk ontbijt.

Nieuws

De Complete agressie-aanpak nu beschikbaar!

Agressie tegen medewerkers is onacceptabel, dat vindt iedereen. Reden voor de projectgroep Agressievrij werken om een integrale aanpak te ontwikkelen.

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.