#FBF3DF

Student als spiegel voor professional

“Studenten brengen weer wat theorie en boekenwijsheid terug in de praktijk en hebben een frisse blik. Tegelijkertijd geef je studenten een inkijkje in de praktijk”, zegt teammanager Daniëlle van Schaik van Lokalis over de spiegelreflectiemethode. In de derde editie van het e-book ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ aandacht voor reflectie. Laat je inspireren door de bespiegelingen van gezinswerker Heleen en student Social Work Elisa en lees de tips uit de praktijk hoe je tijd maakt voor reflectie.

Andere denkrichting
Bij Lokalis, een buurtteamorganisatie voor jeugd en gezin, staat reflectie hoog op de agenda. Zij zijn enthousiast over de spiegelreflectiemethode waarbij studenten uit het sociaal domein gekoppeld zijn aan professionals. Gezinswerker Heleen vormt een duo met Elisa. “Ik vond het heel waardevol om te ervaren hoe ik vanuit Elisa’s nieuwsgierigheid op een nieuw pad kon komen. Haar vragen zetten me vaak in een andere denkrichting”, zegt Heleen.

Hoe maak je tijd voor reflectie?
Tijd voor reflectie staat in de top drie van ingrediënten van een aantrekkelijke organisatie. Aan modellen en methoden om te reflecteren geen gebrek. Maar hoe maak je tijd om te reflecteren? Met een hoge caseload en een volle agenda? Vijf vragen en antwoorden van Bojoura Maarbach van Levvel en Antoinet Messink van het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid.

Groeiboek
Dit is de derde editie van het inspiratieboek. Iedere twee maanden krijgt dit e-book een nieuwe editie waarin een ander ingrediënt centraal staat. Gaandeweg het jaar vult het groeiboek zich met interviews, tips en goede voorbeelden uit de praktijk. De volgende editie met aandacht voor waardering en erkenning van professionals verschijnt medio september. In het najaar volgt cultuur van vertrouwen binnen de organisatie. Aandacht voor werkplezier is het vijfde en laatste ingrediënt dat het inspiratieboek compleet maakt.

Bouw mee!
Zo werkt ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ samen met het veld aan aantrekkelijke organisaties in jeugdhulp, zodat medewerkers er graag willen werken en blijven werken. Werk jij bij een aantrekkelijke organisatie? Bouw met ons mee! Deel je verhaal via jeugdhulpallesinhetwerk@fcb.nl.

Meer weten?

#jeugdhulp #allesinhetwerk

lees verder

Nieuws

Gedurfde stap om aantrekkelijke organisatie te worden

Goede medewerkers verlaten de organisatie en de medewerkerstevredenheid daalt al jaren. Bij Triade Vitree hebben ze al van alles geprobeerd om dit tij te keren. Helaas met onvoldoende resultaat. Vorig jaar zomer kwam het management tot de conclusie: onze medewerkers zijn ongelukkig en er moet nu écht iets gebeuren!  

Nieuws

Goed agressiebeleid ontwikkelen? Pak het integraal aan!

Veel organisaties worstelen met het maken van succesvol beleid tegen agressie. Reden voor de projectgroep ‘Agressievrij werken’ om te zoeken naar goede voorbeelden in het veld die wél werken. Resultaat: een integrale aanpak.

 

 

Nieuws

Beter leren reflecteren? Bekijk de tips!

‘Daag jezelf en anderen uit om echt vanuit verschillende perspectieven naar vraagstukken te kunnen kijken’. Dit is nog maar één tip om beter te leren reflecteren, volgens Mandy Peper en Summer Koster van het platform Sociaal Domein Online.

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.