#FBF3DF

Waardering en erkenning: een andere visie

“Je mag best onderscheid maken en bijzondere inzet belonen,” zegt Daniëlle van de Laan, hoofd HR Samen Veilig Midden-Nederland. In de vierde editie van het e-book ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ staat waardering en erkenning centraal. Laat je inspireren hoe je van een nieuw beleid waarderen en belonen een succes kan maken en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Compliment? Daar heb je vaak (helemaal) niets aan
Daarnaast reflecteert Waldy Cent tot voor kort projectleider, supervisor en teamcoach bij Levvel na een jarenlange loopbaan in jeugdzorg op waardering en erkenning. Van ambulant hulpverlener tot manager en van het meidenwegloophuis tot de gesloten jeugdzorg. Waldy zag veel kanten van jeugdzorg. “Erkennen en waarderen begint voor mij met écht luisteren en met het zoeken naar gevoelens en emoties … een compliment daar heb je vaak helemaal niets aan,” zegt Waldy Cent.

Werkbeleving: dit maakt het verschil
Wat bepaalt of je tevreden bent over je werk en de organisatie? In een visual zie je welke factoren volgens professionals het verschil maken bij werkbeleving. Conclusie? Investeer als organisatie en leiding in de relatie met je professionals.

Groeiboek
Waardering en erkenning staat in de top 3 ingrediënten van een aantrekkelijke organisatie. Dit is de vierde editie van het inspiratieboek. Iedere twee maanden krijgt dit e-book een nieuwe editie waarin een ander ingrediënt centraal staat. Gaandeweg het jaar vult het groeiboek zich met interviews, tips en goede voorbeelden uit de praktijk. De volgende editie met aandacht voor cultuur van vertrouwen verschijnt medio november. Aandacht voor werkplezier is het vijfde en laatste ingrediënt dat het inspiratieboek compleet maakt.

Bouw mee!
Zo werkt ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ samen met het veld aan aantrekkelijke organisaties in jeugdhulp, zodat medewerkers er graag willen en blijven werken. Werk jij bij een aantrekkelijke organisatie? Bouw met ons mee! Deel je verhaal via jeugdhulpallesinhetwerk@fcb.nl.

Meer weten

#jeugdhulp #allesinhetwerk

lees verder

Nieuws

Werkbeleving: dit maakt het verschil

Welke factoren beïnvloeden de door professionals genoemde belangrijkste ingrediënten van aantrekkelijke organisaties? Een verdiepende analyse op CBS-data geeft een duidelijk beeld.

Nieuws

‘De jeugd heeft de toekomst, dat weten we allemaal’

Mandy Peper en Summer Koster van het online platform Sociaal Domein Online leggen uit wat zij met hun platform kunnen betekenen voor iedereen die in de jeugdhulp werkt.

Nieuws

Hoera! We zijn live: www.blijfvoordejeugd.nl

Denk jij aan een nieuwe stap in je loopbaan, maar wil je wel in jeugdhulp blijven werken? Ontdek dan alle mogelijkheden die door en voor jeugdhulpprofessionals in kaart zijn gebracht op dé online verzamelplek: www.blijfvoordejeugd.nl.

 

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie MBO e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie MBO e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.