#FBF3DF

Werkbeleving: dit maakt het verschil

Welke factoren beïnvloeden de door professionals genoemde belangrijkste ingrediënten van aantrekkelijke organisaties? Een verdiepende analyse op CBS-data geeft een duidelijk beeld. Belangrijkste conclusie? Investeer als organisatie en leiding in de relatie die je hebt met je professionals. Zodat je professionals steun ervaren.

10 ingrediënten aantrekkelijke jeugdhulporganisatie
De analyse van CBS-data is een onderdeel van het onderzoek naar de 10 ingrediënten die een jeugdhulporganisatie aantrekkelijk maken om voor te werken. Driehonderd medewerkers en bestuurders vulden een vragenlijst in en gaven aan wat zij de belangrijkste ingrediënten vinden. Op nummer één (87 procent) staat het centraal stellen van het belang van kinderen en jongeren. Op nummer twee staat met 63 procent de organisatie die medewerkers tijd geeft voor reflectie, het bespreken en ontwikkelen van ideeën. Als derde ingrediënt noemt 59 procent de waardering en erkenning van professionals. Daarna volgt met 57 procent een cultuur van vertrouwen binnen de organisatie. Aandacht voor werkplezier staat met 55 procent op nummer vijf.

Steun van leidinggevenden en organisatie
Uit de verdiepende analyse van de CBS-data blijkt dat het ervaren van steun van de leidinggevenden en de organisatie de belangrijkste factor is die de tevredenheid van de medewerkers met de organisatie positief beïnvloedt. Ook blijkt dat steun van leidinggevenden en de organisatie meteen de belangrijkste voorspeller is voor het verminderen van de ervaren vermoeidheid van medewerkers. Daarnaast spelen werkinhoud, autonomie en arbeidsvoorwaarden een belangrijke rol in het welbevinden van medewerkers.

Meer weten

 

#jeugdhulp #allesinhetwerk

lees verder

Nieuws

De Complete agressie-aanpak nu beschikbaar!

Agressie tegen medewerkers is onacceptabel, dat vindt iedereen. Reden voor de projectgroep Agressievrij werken om een integrale aanpak te ontwikkelen.

Nieuws

Indrukwekkende verhalen bij Bureau Jeugdzorg Limburg

Bureau Jeugdzorg Limburg opende op woensdag 22 juni haar deuren voor iedereen die weleens een kijkje in de keuken wilde nemen. En dat werd een inspirerende middag.

Nieuws

Goed werkgeverschap antwoord op hoge uitstroom en verzuim in jeugdhulp

Het eerste exemplaar ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ wordt vandaag op het event van Jeugdhulp. Alles in het werk in het Spoorwegmuseum Utrecht uitgereikt aan drie jeugdhulporganisaties.

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.