Antoinet Messink

Projectondersteuner
Regiecentrum Bescherming en Veiligheid
“Het dankjewel van een kind is het mooiste compliment”
#FBF3DF

“Ik wilde al vroeg in de jeugd van kinderen van betekenis kunnen zijn en verschil maken. Een gezonde ontwikkeling begint bij een veilige hechting en is de basis voor je verdere volwassen leven. Juist in die fase moet je erbij zijn, als dit nodig is. Ik ben dankbaar dat ik in een land leef waar nog steeds het nut van een verzorgingsstaat wordt ingezien en ik verschil kan maken in jonge levens. Ik hoop dat dit in de toekomst ook zo blijft.

Werken in de hulpverlening is werken met je eigen gereedschapskist. Als je gereedschap goed wordt onderhouden en gefaciliteerd, draagt dat bij aan betere resultaten. Dit vraagt iets van de hulpverlener zelf, maar ook zeker van de organisatie waarvoor je werkt. Als hulpverlener kun je pas goed voor de ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt.

Beleidsmakers en de politiek zouden wat meer mogen luisteren naar de mensen op de werkvloer. Wat ze ervaren in de praktijk en wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Er is veel te leren van degenen die het werk dagelijks uitvoeren, en dat is ook het mooie van dit project. Het is een mooie start om de hulpverleners wat vaker aan het woord te laten. Ik hoop dat het bijdraagt aan een aantrekkelijke sector met aanvaardbare werkdruk. Waar mensen met passie en gedrevenheid willen en blijven werken.”

Aanpak: aantrekkelijke organisatie

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.