Dorien van der Zalm

Coördinator Arbo en Vitaliteit
iHUB
“Met de projectgroep zorgen we ervoor dat het thema agressie levend blijft en niet een ‘eenmalig iets’ wordt”
#F4E2E4

“Voordat ik in de jeugdhulp ging werken, had ik verschillende banen binnen de zakelijke dienstverlening. Het ging me steeds meer tegenstaan om voor de winst van de organisatie of aandeelhouders te werken. Ik wilde vanuit mijn vakgebied bijdragen aan een organisatie met een maatschappelijk belang. Het werd iHUB, een organisatie voor jeugdzorg en speciaal onderwijs. Ik ben heel trots om te mogen werken aan de vitaliteit van onze medewerkers. Zij staan elke dag weer klaar voor de jeugdigen en leerlingen.

Ik ben dus eigenlijk toevallig in de jeugdhulp terechtgekomen, maar weet inmiddels hoe belangrijk jeugdhulp is voor heel veel kinderen en jongeren om een beter perspectief te krijgen voor de toekomst. Ik ben trots om te mogen werken binnen de jeugdzorg.

Bij mijn start in de jeugdzorg ben ik erg geschrokken van de agressie waar medewerkers vaak mee te maken hebben en wat dit met medewerkers doet. Uitval, trauma’s, verzuim, arbeidsongeschiktheid en vertrek uit de branche. Zowel voor de jeugdhulp als op persoonlijk niveau is dat rampzalig!

Met de projectgroep zorgen we ervoor dat het thema agressie levend blijft en niet een ‘eenmalig iets’ wordt. En implementeren en passen we een aanpak, methode of product toe die/dat werkt.”

Aanpak: agressievrij werken

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.