Joni Haimé

Adviseur bedrijfsvoering
Raad voor de Kinderbescherming
“Als je het inwerken niet goed regelt met elkaar dan vallen collega’s met bosjes om.”
#D9E8EE

“Voor mij is jeugdhulp de plek waar ik tot bloei ben gekomen. Juist omdat er nog zoveel winst te behalen valt, voel ik me er thuis. Werken binnen jeugdhulp legt een gouden randje om je professionele gemoedstoestand heen, omdat het zinvol werk is.

Ik heb ervaren hoe het is om goed ingewerkt te worden en ik heb ook gezien hoe het de mensen verging die dit niet hebben ervaren. Als je het inwerken niet goed regelt met elkaar dan vallen collega’s met bosjes om. Niet alleen de nieuwe, maar ook de ervaren collega’s die het gemiste inwerkprogramma proberen op te vangen lijden eronder. Zij proberen de nieuwe medewerkers op sleeptouw te nemen. En als zij dan alsnog de organisatie (of zelfs de sector) verlaten, dan is al die energie voor niks geweest. Dat put uit en resulteert in alleen maar verliezers.

Stel je voor dat jij een operatie moet ondergaan en de chirurg is niet goed ingewerkt, dat voelt voor de chirurg zeker niet fijn. Laat staan hoe dat voelt voor jou als patiënt. Zo kijk ik ook naar jeugdhulp. We hebben het over gezinnen, die op een zeer kwetsbaar moment met jou als professional te maken krijgen. Je moet als professional weten waar je het over hebt. Goed ingewerkt worden resulteert hopelijk in behoud van collega’s in dit vakgebied. En dat komt uiteindelijk de cliënt weer ten goede.

Ik geloof dat dit project een aantal succesformules gaat opleveren. De vraag is of we het vervolgens ook echt verkocht krijgen aan de gemeentes. Als het lukt, zal de investering op de lange termijn dubbel en dwars terugverdiend worden.”

Aanpak: inwerken en behouden

 

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.