Mireille Molenaar

Coach en trainer jeugdprofessionals
“Ik wil minder administratieve rompslomp zodat we ons meer kunnen richten op het contact met de mensen waar het over gaat”
#D9E8EE

“Ik heb veel jonge collega’s zien komen en gaan. Het vak is knap ingewikkeld en heeft zoveel facetten, daar moet echt meer oog voor komen. Door de enorme werkdruk is het op dit moment vaak niet mogelijk om voldoende tijd te besteden aan het inwerken en dit heeft veel gevolgen. Voor het welzijn en werkplezier van de nieuwe medewerker en uiteindelijk ook voor de continuïteit van hulpverlening.

Voor mij betekent werken binnen jeugdhulp dat ik jongeren en gezinnen hoop kan geven op beter. En tools kan aanreiken zodat ze daadwerkelijk kunnen bereiken wat ze willen bereiken. Door mee te denken, ideeën te opperen, en altijd met een positieve insteek naar mogelijkheden te kijken kun je verschil maken.

Ik hoop te bereiken dat we met alle opgehaalde informatie een goed inwerkprogramma kunnen realiseren, inclusief een voorstel voor een goede implementatie. Het zal helpen om terug te gaan naar de essentie. Echt contact maken en verbinding met de mensen die je bijstaat is voor mij de hoogste prioriteit. Ik sta dan ook achter het plan van het FNV; #drastischversimpelen. Ik hoop ook dat we werkgevers en managers ervan kunnen overtuigen dat juist investeren in een goed inwerkprogramma zich gaat uitbetalen in meer continuïteit, enthousiaste medewerkers, minder ziekteverzuim, en meer kwaliteit.”

Aanpak: inwerken en behouden

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.