Nadine van Wezel

Personeelsadviseur en jeugdzorgwerker
Asendo
“De grootste uitdaging is de verandering in de mindset van ons jeugdzorgwerkers. Agressie is niet normaal en het hoort er niet bij”
#F4E2E4

“Ik werk binnen de jeugdzorg, omdat iedere jongere een kans verdient om het beste uit zichzelf te halen. Ik vind het fijn daaraan een bijdrage te kunnen leveren. De afwisseling, de uitdaging om de hulp te kunnen bieden die in dat gezin passend is en het contact met collega’s maakt mijn vak mooi.

Het thema agressievrij werken is voor mij belangrijk. Agressie is namelijk voor veel jeugdzorgwerkers een reden om op korte of lange termijn de sector te verlaten en het agressievrij kunnen werken draagt bij aan werkplezier en duurzame inzetbaarheid.

Om verschillende redenen is het belangrijk om agressie onder de aandacht te brengen. Bij een deel van de jeugdzorgwerkers is agressie ‘part of the job’, terwijl dit natuurlijk nooit het referentiekader zou mogen zijn. Bij een deel van de jeugdzorgwerkers is agressie een reden om de sector te verlaten. Bij een deel van de jeugdzorgwerkers is een of meerdere situaties waarin agressie plaatsvindt de oorzaak van (langdurig) ziekteverzuim. Wat de reden ook is, agressie mag nooit het werkplezier van medewerkers overschaduwen.

De grootste uitdaging is de verandering in de mindset van ons jeugdzorgwerkers. Agressie is niet normaal en het hoort er niet bij.

Het zou mooi zijn als we met de projectgroep kunnen komen tot een integrale visie en aanpak van agressie in de jeugdzorg. Een aanpak die toepasbaar is voor alle organisaties, groot of klein.”

Aanpak: agressievrij werken

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.