Oscar Overbeek

Landelijk bestuurder
CNV Zorg & Welzijn
“We zorgen er samen voor dat medewerkers zicht hebben op hun kansen binnen de sector.”

“Met de Arbeidsmarkttafel Jeugd zorgen wij ervoor dat het aantrekkelijk is om in jeugdzorg te werken. Werknemers worden beter in staat gesteld om te doen waar ze goed in zijn: er zijn voor kinderen, jongeren en hun gezinnen. Een betere toekomst creëren voor hen die daarbij hulp, advies, behandeling en begeleiding kunnen gebruiken. Dat is tenslotte wat medewerkers in jeugdzorg graag willen, en waar ze goed in zijn.”

Goede instroom
“Samen met de mensen in de sector hoop ik dat we het voor elkaar krijgen om meer mensen in de sector te laten (blijven) werken. Dat doen we door een goede instroom, behoud van medewerkers, agressie te verminderen en overbodige registratieverplichtingen tot het verleden te laten behoren. Dit zijn een aantal termen die nu in de projecten passen waarmee we gestart zijn.”

Blijf voor de jeugd
“Er zijn binnen jeugdzorg natuurlijk veel thema’s die we op zouden kunnen pakken. Ik focus mij vooral op het thema ‘Blijf voor de jeugd’. Binnen dit thema zorg ik ervoor dat we samen met medewerkers tot verschillende initiatieven -producten- komen die ertoe leiden dat medewerkers in de sector willen blijven werken.”

Behoud van huidige medewerkers
“In mijn optiek is dat het meest elementaire voor dit moment: ervoor zorgen dat goed personeel de sector instroomt. Maar net zo belangrijk is het behoud van huidige medewerkers. Dat zijn medewerkers die elke dag hun kwaliteiten, kennis en kunde inzetten.”

Grootste uitdaging: teveel willen
“De grootste uitdaging van de Arbeidsmarkttafel Jeugd is om niet tevéél te willen. Het risico is dat je bij ‘teveel willen’ het zicht verliest en daardoor uiteindelijk niet veel producten kunt ‘leveren’. Terwijl we juist iets willen opleveren waar mensen in de sector echt wat van merken.”

 

 

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.