Sander Mook

Ambulant gezinshulpverlener en ambassadeur Jeugd
Vitree
“Ik wil dat er een zero-tolerancebeleid ontwikkeld wordt ten aanzien van agressie tegen jeugdhulpverleners”
#F4E2E4

“Ik ben vanuit de activiteitenbegeleiding in de jeugdzorg gaan werken om daadwerkelijk een verschil te kunnen maken voor de mensen die dat echt nodig hebben. Doen wat er gedaan moet worden om de vaders, moeders en kinderen te ondersteunen die daarom vragen. Op een manier die bij hen past. Zo goed en zo kort mogelijk.

Agressie is voor mij een belangrijk thema, omdat het voor de meeste professionals een taboe is en er weinig ruimte ervaren wordt om te zeggen ‘hier trek ik de grens’. Agressie zorgt ervoor dat professionals bang worden, ziek worden, het werk onaantrekkelijk vinden en zij het werk niet meer willen doen. Dat hoeft niet, het is zo’n mooi vak! Emoties: prima! Agressie: nee!

Ik wil dat organisaties actief beleid ontwikkelen en gaan uitvoeren om het taboe rondom dit onderwerp te doorbreken en actief een grens gaan neerzetten van wat acceptabel is en wat niet. En dat organisaties actief hun professionals beschermen en ondersteunen om agressie tegen te gaan. Ook als er aangifte gedaan moet worden of een professional nazorg nodig heeft.

Ik wil dat er een zero-tolerancebeleid ontwikkeld wordt ten aanzien van agressie tegen jeugdhulpverleners. Net zoals dit voor advocaten, politie- en ambulancepersoneel ook geregeld is. Ik hoop op een van deze vlakken een bijdrage te mogen leveren. Al is het maar het omgooien van één ‘dominosteentje’, zodat er in ieder geval iets op gang gebracht wordt.”

Aanpak: agressievrij werken

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.