/

/

Verruimen van perspectief

Het is niet zo ingewikkeld, maar de basis moet wel op orde zijn

Robert Kool is mobiliteitsadviseur bij de Raad voor de Kinderbescherming. Hij juicht het toe dat medewerkers over de grenzen van hun eigen organisatie kijken. Tegelijkertijd ziet hij dat organisaties hier soms mee worstelen: ‘Als je het gaat concretiseren, wordt het echt en daardoor spannend.’

#E3E6DC

Wat doe jij precies vanuit je rol als mobiliteitsadviseur?
‘Ik voer dagelijks gesprekken met medewerkers over mobiliteit: binnen teams, horizontaal, verticaal, binnen of buiten de organisatie. Samen bekijken we waar de kracht van die persoon zit en waar de kwaliteiten het beste tot hun recht komen. De redenen waarom iemand verder gaat kijken zijn heel divers. Het kan bijvoorbeeld voortkomen uit zingeving, maar ook door een bezuiniging. Daar stem ik ook m’n werkwijze op af. De doelen bespreek je samen en komen in het geval van een detachering ook in een contract te staan. Dat is juridisch gezien heel belangrijk.’

Welke mobiliteitskansen zie jij in de jeugdhulp?
‘Je ziet nu al tijden veel schaarste in de jeugdhulp. Elke organisatie vist in dezelfde vijver. Ik zou het een goed idee vinden als je mensen de kans geeft om bijvoorbeeld na één jaar in dienst eens bij een ketenpartner te kijken. Dat vind ik gezond: over de grenzen van je eigen organisatie heen kijken. We proberen ook de 3-5-7-regel te hanteren, waarmee we bedoelen dat 3 jaar in dezelfde functie goed is, bij 5 jaar het tijd wordt om eens verder te kijken en bij 7 jaar medewerkers echt te motiveren om te bewegen naar een andere functie. In de praktijk loopt het vaak anders, maar de intentie van het toepassen van die 3-5-7-regel is er zeker.‘

Wat moeten organisaties regelen als ze mobiliteitstrajecten willen inzetten?
‘Je moet vooral zorgen dat de randvoorwaarden helder zijn, dat er duidelijke afspraken zijn en de verwachtingen goed worden gemanaged. Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn, maar deze basiszaken moeten wel op orde zijn.

Wie creëren die randvoorwaarden voor detachering binnen de Raad voor de Kinderbescherming?
‘Als mobiliteitsadviseur maak ik een plan dat ik vervolgens voorleg aan de directie, want bestuurlijk commitment is essentieel voor detacheringstrajecten. In ons geval zijn we klein gestart met een paar organisaties in de regio. Daardoor houden we het voor ons overzichtelijk. De HR-adviseurs van die verschillende organisaties betrekken we bij dit traject, zodat alle verantwoordelijkheden duidelijk zijn.’

Toch lijkt het me soms lastige voor een organisatie om medewerkers bij andere organisaties te laten kijken, zeker in een krimpsituatie. Hoe zie jij dat?
‘Natuurlijk is dat lastig. Je stuit op twee soorten belangen: het organisatiebelang en het persoonlijke belang. Vanuit de organisatie gezien prevaleert het organisatiebelang. Ik denk dat het daarom belangrijk is dat organisaties wat geld te reserveren in de begroting voor mobiliteitstrajecten, zodat er altijd een potje is. Als organisatie moet je bereid zijn om flexibel te zijn in je fte’s. En dat is natuurlijk meteen het lastige. We weten allemaal dat mobiliteit kan zorgen voor een gezonde loopbaan. Maar als je het gaat concretiseren, dan wordt het wel echt en daardoor spannend.’

Welke tip geef jij aan jeugdhulpprofessionals die verder willen kijken?
‘Maak bespreekbaar dat je verder wil kijken, want vaak is er veel mogelijk. En je kan natuurlijk ook, los van je eigen organisatie, eens gaan meelopen bij een andere organisatie. Omdat er inmiddels veel zelfsturende teams zonder teamleider zijn, is het extra belangrijk om zelf goed in de gaten te houden of je nog op de goede plek zit.’

Tips

Ook met detachering aan de slag? De tips van Robert samengevat:

  1. Zorg voor bestuurlijk commitment voor de detachering.
  2. Maak een juridische overeenkomst tussen gedetacheerde, in- en uitlener. Een contract waar iedereen op terug kan vallen bij onduidelijkheid.
  3. Bespreek met de medewerker de concrete doelen voor detachering en leg deze vast in het contract.
  4. Denk als organisatie vooraf goed na over de vervolgstappen van de detachering: welke scenario’s zijn mogelijk?
  5. Leg vast wie de contactpersoon is van de detachering. Deze volgt of alles goed verloopt en of er nieuwe acties ondernomen moeten worden.

Kansen in de regio

Friesland

Groningen

Drenthe

Noord Holland

Flevoland

Overijssel

Utrecht

Gelderland

Zuid Holland

Zeeland

Noord Brabant

Limburg

#jeugdhulp #allesinhetwerk

Lees verder

Het gaat niet om imago, maar om behoud

Jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming Gelderland én Ambassadeur Jeugd: Jan Pieter Meijer is het allebei. Vanuit zijn inmiddels jarenlange ervaring in de jeugdzorg zet hij zich in voor het schetsen van een realistisch beeld voor medewerkers die net komen kijken.

Blijf graag in jeugdhulp werken, maar niet ten koste van mezelf

Na een turbulente periode bij de inmiddels verdwenen jeugdzorgorganisatie Juzt, besloot Jolijn van Weert haar carrière voort te zetten bij jeugdhulporganisatie Asendo. De periode bij Juzt heeft haar veel inzichten opgeleverd die ze nu dagelijks meeneemt in haar huidige werk.

Geef leiding aan je loopbaan

Zonder een nieuwe baan, wel vastberaden, positief en met de ambitie om weer in de jeugdhulp te werken vertrok Carolien richting het oosten. Nu, een klein jaar later, zet ze haar passie voor de jeugdhulp in bij Team Toegang Jeugd Deventer.

Zeeland

Zeeuwse vacaturebank

Alle Zeeuwse vacatures én stages op één plek. Vacatures, opdrachten én stageplaatsen in Zeeland, voor WO, HBO & MBO, centraal te vinden en goed selecteerbaar.

ViaZorg

Dé vacaturesite voor zorg en welzijn in Zeeland. Op ZZ.nl vind je alles over werken en leren in de zorg- en welzijnssector in Zeeland.

Utrecht

Meet & Match zorg en welzijn | 25 oktober

Informeel kennismaken met zorg- en welzijnsorganisaties in regio Amersfoort? Advies van een loopbaancoach? Kom naar de Meet & Match!

Vacatures | Utrechtzorg

Werken en leren in zorg en welzijn.

Zuid-Holland

Vacatures | Loopbaanportal Care2Care

Voor professionals. Voor organisaties. Voor een regio die werkt!

Vacaturebank | Zorgenwelzijnplein

Hier vind je alle informatie over leren én werken in de zorg en welzijn in de regio’s Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. Het Zorg en Welzijn Plein is bedoeld voor scholieren, werkzoekenden en werknemers in de zorg- en welzijnssector.

Noord-Brabant

Talentenmarkt Sociaal Domein | 11 november

Maak op een laagdrempelige manier kennis met zorg- en welzijnsorganisaties bij jou in de buurt!

Vacatures | BrabantZorg

Werken en leren in zorg en welzijn. Via dit overzicht vind je alle zorg en welzijn vacatures in Noord-Brabant.

Friesland

Vacatures in Noord-Nederland | ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt medewerkers en werkgevers.

Groningen

Vacatures in Noord-Nederland | ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt medewerkers en werkgevers.

Drenthe

Vacatures in Noord-Nederland | ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt medewerkers en werkgevers.

Gelderland

Vacatures | Werken in Zorg en Welzijn

Alles over werken, leren en je ontwikkelen in jeugdhulp Gelderland.

De Werkgeverij

De Werkgeverij is een innovatief samenwerkingsverband van werkgevers en hun werknemers in Zorg, Welzijn, Kinderopvang en Jeugdzorg. De partners delen onderling werk en medewerkers, gebaseerd op goed werkgeverschap, goed werknemerschap en vertrouwen.

Limburg

Banenrijk Limburg

De vacaturebank van Limburg. Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Zorgnet Limburg

Aarzel niet en zet jouw eerste of volgende stap in zorg en welzijn in gang! Bij het Loopbaanloket vind je dé handvaten die jij nodig hebt om jouw toekomst vorm te geven. Of je nu op het punt staat je carrière te beginnen of je loopbaan verder te ontwikkelen.

Overijssel

Vacatures in de zorg in Oost-Nederland | ZorgSelect

Zoek vacatures in de zorg in Oost-Nederland.

Noord-Holland

Vacatures | Infopunt Zorg

Infopunt Zorg is hét platform voor informatie over werken en opleiden in de sector Zorg en Welzijn. Ontdek jouw mogelijkheden in de regio’s Kennemerland, Amstelland en Meerlanden

Kom werken in de zorg

Op deze site van Sigra vind je alle vacatures in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord. In Sigra zijn ruim 120 organisaties verenigd, met samen meer dan 130.000 medewerkers.

Werken in Jeugdhulp Amsterdam

In jeugdhulp zijn er op elk moment van jouw carrière kansen. Of je nu net klaar bent van school, al veel ervaring hebt, of als je vanuit een andere sector wilt instromen. Ontdek meteen wat jouw kansen zijn!

Flevoland

Vacatures | ZowelWerk

Op deze site vind je alles over leren, werken en je ontwikkelen in zorg en welzijn in Flevoland. Ontdek hier welke mogelijkheden er voor jou zijn.
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie MBO e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie MBO e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.