/

/

Leidinggeven aan professionals

Doorleef samen de kernwaarden van je organisatie

Als HR-manager van het bankwezen naar de jeugdhulp: is dat een grote stap? Jeanette van der Horn van den Bos besloot begin 2020 de sprong te wagen en kwam in dienst bij Jeugdbescherming Noord & Veilig Thuis Groningen. Tot nu toe heeft ze nog geen moment spijt gehad, al mist ze soms wat zakelijkheid. Een mooi gesprek over lef, kernwaarden en leiderschap.

#E3E6DC

Je hebt heel lang in de bankenwereld gewerkt. Waarom maakte je de overstap naar de Jeugdhulp?
‘Ik heb prachtige dingen gedaan op HR-gebied binnen de Rabobank, maar op een gegeven moment begon ik mezelf te herhalen. Tijd voor verandering dus. Via een interim-klus kwam ik in het sociaal werk terecht. En van daaruit kwam de jeugdhulp op m’n pad. Hoewel ik een mooie tijd heb gehad bij de bank, zou ik nooit meer terug willen. In de jeugdhulp gaat het écht ergens over. Waar je wieg staat, daar heb je nou eenmaal geen invloed op. Sommige mensen hebben gewoon enorme pech. Dat de jeugdhulp een stap naar voren doet om die ongelijkheid om te buigen naar verandering is zo essentieel. Ik ben heel blij dat ik daar onderdeel van mag uitmaken.’

Wat heb jij meegenomen uit het bankwezen naar de jeugdhulp?
‘Ik denk een meer zakelijke kijk op bepaalde dingen. In de organisatie wordt veel rekening gehouden met de individuelen wensen van medewerkers, maar de ambitie en doelen van de organisatie horen niet ondergeschikt te zijn daaraan. Ik probeer scherp en kritisch te kijken naar dat evenwicht.

Wat draag je vanuit je rol binnen Jeugdbescherming Noord & Veilig Thuis Groningen concreet bij?
‘Ik vind leiderschapsontwikkeling een belangrijk thema binnen organisaties, en dat is niet alleen voor leidinggevenden, maar betreft alle medewerkers. Daar besteed ik dus ook veel aandacht aan. Zo vind ik het essentieel dat medewerkers ook iets van leiderschap vinden, dat ze aangeven wat ze wel of juist niet belangrijk vinden. Ik moedig medewerkers altijd aan om hun mond open te doen. Dat is soms best ingewikkeld, want dan breek je ook bepaalde patronen open. Ik zal een voorbeeld geven. Bij de Rabobank had ik bij de start van het leiderschapsprogramma een dialoog over leiderschap georganiseerd, waarbij 14 medewerkers en 14 managers waren uitgenodigd. Op een gegeven moment zei een medewerker: ‘Weet je, ik kan alle rollen aan die van mij worden gevraagd richting cliënten, thuis ook geen problemen. Maar hier binnen de organisatie word ik soms behandelt als een klein kind.’ Die opmerking kwam hard binnen bij het management, maar er werd toen wel wat doorbroken. Ik draag graag bij aan het doorbreken van patronen die belemmerend werken in samen werken aan de doelen van de organisatie.’

"Ik moedig medewerkers altijd aan om hun mond open te doen. En dat is soms best ingewikkeld"

Wat werd er dan doorbroken?
‘In dit geval bleek dat er onder het personeel hele verschillende beelden bestonden bij de kernwaarden van de organisatie. Dat werd toen uitgesproken en dat was een belangrijk moment. We hebben daarop met een wat kleinere groep de kernwaarden van onze organisatie proberen te formuleren. En vervolgens hebben we voor die kernwaarden een metafoor bedacht om iedereen met het verhaal te inspireren. Met een goede metafoor vanuit duidelijke kernwaarden, zorg je ervoor dat iedereen vanuit zijn of haar perspectief kan vertellen waar de organisatie voor staat en waarom jij als professional daaraan wilt meewerken. Je werkt dan in de organisatie echt samen en spreekt met elkaar dezelfde taal. Dat geeft energie, daagt je uit en biedt podium voor ontwikkeling en vernieuwing.

Wat doe jij om medewerkers perspectief te bieden?
‘Met veel creativiteit kijken naar een bepaalde vraag. Uit ons MTO kwam bijvoorbeeld naar voren dat er te weinig doorgroeimogelijkheden zijn. Dan is het dus zaak om samen breder te kijken. Is er bijvoorbeeld een stage, is het werken aan een project mogelijk? Managers zijn daar niet altijd blij mee, omdat ze hun medewerker dan tijdelijk kwijt zijn. Maar de kans dat je zo’n medewerker veel gemotiveerder terugkrijgt is groot. Het vergt dus van beide partijen veel creativiteit en lef om verder te komen.’

Wat is jouw gouden tip om behouden te blijven voor de jeugd?
‘Zorg dat de energie stroomt bij jezelf, want dat voelt de cliënt ook!’

Op welke manier draag jij zelf bij aan het thema ‘Blijf voor de jeugd’?
‘Dat ik werkzaam ben binnen een sector die echt het verschil kan maken in de levens van jongeren. Ik zie het als mijn opdracht me in te zetten dat Jeugdbescherming Noord & Veilig Thuis Groningen voor de professional een organisatie is die duidelijkheid geeft en rugdekking biedt in de uitvoering van hun werk. En daarnaast ook in samenwerking met ketenpartijen onderzoeken hoe we mobiliteit en ontwikkeling van professionals in jeugdzorg kunnen bevorderen

Kansen in de regio

Friesland

Groningen

Drenthe

Noord Holland

Flevoland

Overijssel

Utrecht

Gelderland

Zuid Holland

Zeeland

Noord Brabant

Limburg

#jeugdhulp #allesinhetwerk

Lees verder

Aan medewerkers vraag ik regelmatig: ‘Hebben we nog verkering?

Jeugdhulp Friesland wil medewerkers eerder betrekken bij grote organisatieveranderingen. En samen kijken of medewerkers nog op hun plek zitten en nog een toekomst bij de organisatie voor zich zien. Judith Wietsma, adviseur Vitaliteit en Inzetbaarheid, en Harriët Venekamp, hr beleidsadviseur, vertellen over hun rol binnen dit proces.

Basis moet wel op orde zijn

Robert Kool is mobiliteitsadviseur bij de Raad voor de Kinderbescherming. Hij juicht het toe dat medewerkers over de grenzen van hun eigen organisatie kijken.  Tegelijkertijd ziet hij dat organisaties hier soms mee worstelen.

Goed werkgeverschap is meer dan behoud

Nadine van Wezel werkt bij Asendo als jeugdzorgwerker én personeelsadviseur. Ze heeft een bijzondere samenwerking in de regio gezocht. Want toen jeugdzorgorganisatie Jutz failliet ging, nam ze het initiatief om de vacatures van Asendo op hun intranet te plaatsen.

Zeeland

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Susanne om even te sparren! Mail Susanne: susanne.bidlot@bjzlimburg.nl.

Zeeuwse vacaturebank

Alle Zeeuwse vacatures én stages op één plek. Vacatures, opdrachten én stageplaatsen in Zeeland, voor WO, HBO & MBO, centraal te vinden en goed selecteerbaar.

ViaZorg

Dé vacaturesite voor zorg en welzijn in Zeeland. Op ZZ.nl vind je alles over werken en leren in de zorg- en welzijnssector in Zeeland.

Utrecht

Live event inspiratieweek | 21 juni

Congresdag in het spoorwegmuseum. Met collegetour Jos de Blok, workshops en inspiratietalks. Voor werkgevers en professionals in de jeugdhulp.

Gezond & Zeker regiodag | 20 juni

Voor o.a. leidinggevenden in zorg- en welzijn. Deze dag staat in het teken van het ontwikkelen en delen van kennis over het terugdringen en voorkomen van verzuim onder professionals.

Ervaringsverhalen van jeugdprofessionals

Verhalen van professionals bij jeugdzorgorganisatie de Rading.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Lisa om even te sparren! Mail Lisa: info@spiegelbeeldtraineeships.nl.

Vacatures | Utrechtzorg

Werken en leren in zorg en welzijn.

Zuid-Holland

Workshop Werk en privé in balans | 7 juli

Workshop met handvatten om de balans tussen werk en privé te (her)vinden en te behouden. Van Zorg en Welzijn Plein.

Inspiratiesessie netwerken | 20 juli

Zou je wel een (andere) baan in jeugdhulp willen? Dan kan netwerken erg nuttig zijn. In deze inspiratiesessie leer je de do’s en don’ts van het netwerken en kan je er direct mee aan de slag! Op 20 juli.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Lisa om even te sparren! Mail Lisa: info@spiegelbeeldtraineeships.nl.

Testimonials van jeugdbeschermers

Jeugdbescherming west laat zien wat een jeugdbeschermer doet.

Webinar EX uitstroomonderzoek | 28 juni

Wil jij weten waarom jouw medewerkers vertrekken en wat de preventiemogelijkheden zijn? Online demonstratie van EX uitstroomonderzoek georganiseer door WZW en Presearch.

Vacaturebank | Zorgenwelzijnplein

Hier vind je alle informatie over leren én werken in de zorg en welzijn in de regio’s Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. Het Zorg en Welzijn Plein is bedoeld voor scholieren, werkzoekenden en werknemers in de zorg- en welzijnssector.

Noord-Brabant

Meet, greet & eat voor startende pedagogisch medewerkers | 5 juli

Jeugdhulp organisatie De La Salle opent de deuren voor afstudeerders en startende professionals met een zorgopleiding.

Open dag Sterk Huis | 2 juli

Tijdens deze open dag laat jeugdhulporganisatie Sterk Huis zien wat zij doen.

Open deur bij het IkZorg. contactpunt | 25 juli

De deur van het Ik Zorg. Contactpunt in Halsteren staat op 25 juli voor je open. Kom voor een oriënterend adviesgesprek.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Susanne om even te sparren! Mail Susanne: susanne.bidlot@bjzlimburg.nl.

Vacatures | BrabantZorg

Werken en leren in zorg en welzijn. Via dit overzicht vind je alle zorg en welzijn vacatures in Noord-Brabant.

Friesland

Koploperbijeenkomst oplossen personeelstekort | 15 september

Voor bestuurders, managers, HR-professionals en beleidsmakers uit zorg en welzijn. Laat je inspireren over oplossingen die zorg- en welzijnorganisaties hebben gevonden om medewerkers voor hun organisatie te behouden. Georganiseerd door Actie Leer Netwerk en ZorgpleinNoord.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Klariena om even te sparren! Mail Klariena: info@klariena.nl.

Inspiratie over werken in jeugdzorg

Noord voor Jeugd biedt vacatures, verhalen, en uitleg over jeugdzorg.

Vacatures in Noord-Nederland | ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt medewerkers en werkgevers.

Groningen

Koploperbijeenkomst oplossen personeelstekort | 15 september

Voor bestuurders, managers, HR-professionals en beleidsmakers uit zorg en welzijn. Laat je inspireren over oplossingen die zorg- en welzijnorganisaties hebben gevonden om medewerkers voor hun organisatie te behouden. Georganiseerd door Actie Leer Netwerk en ZorgpleinNoord.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Klariena om even te sparren! Mail Klariena: info@klariena.nl.

Inspiratie over werken in jeugdzorg

Noord voor Jeugd biedt vacatures, verhalen, en uitleg over jeugdzorg.

Vacatures in Noord-Nederland | ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt medewerkers en werkgevers.

Drenthe

Koploperbijeenkomst oplossen personeelstekort | 15 september

Voor bestuurders, managers, HR-professionals en beleidsmakers uit zorg en welzijn. Laat je inspireren over oplossingen die zorg- en welzijnorganisaties hebben gevonden om medewerkers voor hun organisatie te behouden. Georganiseerd door Actie Leer Netwerk en ZorgpleinNoord.

Kenniscafé Drentse jeugdacademie | 23 juni

Kenniscafé van Envedder voor iedereen die zich inzet voor jeugd. Samen succesfactoren delen voor hulp aan jeugd. Ook een mooie gelegenheid om de blik op jeugdhulp te verbreden en te netwerken in regio Drenthe.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Klariena om even te sparren! Mail Klariena: info@klariena.nl.

Inspiratie over werken in jeugdzorg

Noord voor Jeugd biedt vacatures, verhalen, en uitleg over jeugdzorg.

Vacatures in Noord-Nederland | ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt medewerkers en werkgevers.

Gelderland

Gezond & Zeker regiodag | 20 juni

Voor o.a. leidinggevenden in zorg- en welzijn. Deze dag staat in het teken van het ontwikkelen en delen van kennis over het terugdringen en voorkomen van verzuim onder professionals.

Talentenmarkt rivierenland | 28 juni

Meer weten over jouw loopbaanmogelijkheden bij zorg- en welzijnsorganisaties? Ga in gesprek met werkgevers!

Ervaringsverhalen van jeugdprofessionals

Verhalen van professionals bij jeugdzorgorganisatie Pluryn.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Marjan om even te sparren! Mail Marjan: marjan.holthuis@parlevinkeradvies.nl.

Vacatures | Werken in Zorg en Welzijn

Alles over werken, leren en je ontwikkelen in jeugdhulp Gelderland.

De Werkgeverij

De Werkgeverij is een innovatief samenwerkingsverband van werkgevers en hun werknemers in Zorg, Welzijn, Kinderopvang en Jeugdzorg. De partners delen onderling werk en medewerkers, gebaseerd op goed werkgeverschap, goed werknemerschap en vertrouwen.

Limburg

Lerend Netwerk Behoud | 22 september

In dit netwerk zoeken organisaties samen naar antwoorden rondom behoud, goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid. Kom meedenken als werkgever in de jeugdhulp!

Ervaringsverhalen van jeugdprofessionals

Verhalen van professionals bij jeugdzorgorganisatie Xonar.

Ervaringsverhalen van jeugdprofessionals

Verhalen van professionals bij jeugdzorgorganisatie Rubicon.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Susanne om even te sparren! Mail Susanne: susanne.bidlot@bjzlimburg.nl.

Banenrijk Limburg

De vacaturebank van Limburg. Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Zorgnet Limburg

Aarzel niet en zet jouw eerste of volgende stap in zorg en welzijn in gang! Bij het Loopbaanloket vind je dé handvaten die jij nodig hebt om jouw toekomst vorm te geven. Of je nu op het punt staat je carrière te beginnen of je loopbaan verder te ontwikkelen.

Overijssel

Matchtafel voor werkgevers in zorg en welzijn | 21 juni

Kom samen met andere werkgevers in regio Twente professionals matchen met in- en externe vacatures, passend bij talent en kwaliteiten.

Inspiratie-ontbijt Stedenvierkant | 24 juni

Wil je bekend worden met zorg- en welzijnsinstellingen in regio Stedenvierkant? Ze komen zich voorstellen op het inspiratieontbijt in Deventer.

Ervaringsverhalen van jeugdprofessionals

Verhalen van professionals bij jeugdzorgorganisatie Pluryn.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Marjan om even te sparren! Mail Marjan: marjan.holthuis@parlevinkeradvies.nl.

Vacatures in de zorg in Oost-Nederland | ZorgSelect

Zoek vacatures in de zorg in Oost-Nederland.

Noord-Holland

Verhalen van jeugdprofessionals

Verhalen van professionals bij jeugdzorgorganisatie Parlan.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Lisa om even te sparren! Mail Lisa: info@spiegelbeeldtraineeships.nl.

Vacatures | Infopunt Zorg

Infopunt Zorg is hét platform voor informatie over werken en opleiden in de sector Zorg en Welzijn. Ontdek jouw mogelijkheden in de regio’s Kennemerland, Amstelland en Meerlanden

Kom werken in de zorg

Op deze site van Sigra vind je alle vacatures in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord. In Sigra zijn ruim 120 organisaties verenigd, met samen meer dan 130.000 medewerkers.

Werken in Jeugdhulp Amsterdam

In jeugdhulp zijn er op elk moment van jouw carrière kansen. Of je nu net klaar bent van school, al veel ervaring hebt, of als je vanuit een andere sector wilt instromen. Ontdek meteen wat jouw kansen zijn!

Flevoland

Ervaringsverhalen van professionals

Verhalen van professionals bij organisatie Triade Vitree.

Contactpersoon

Zit je met vragen over jouw loopbaan in de jeugdhulp? Neem contact op met Marjan om even te sparren! Mail Marjan: marjan.holthuis@parlevinkeradvies.nl.

Vacatures | ZowelWerk

Op deze site vind je alles over leren, werken en je ontwikkelen in zorg en welzijn in Flevoland. Ontdek hier welke mogelijkheden er voor jou zijn.
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.