Inspiratie

Alle mooie en succesvolle voorbeelden uit de praktijk, we delen ze hier graag met jou. Er gebeurt namelijk genoeg om trots op te zijn én om van elkaar te leren. Of je nu jeugdprofessional, hr, facilitair, leidinggevend of bestuurder bent. Samen werken we aan aantrekkelijk werkgeverschap binnen de arbeidsmarkt jeugd. Op ieder niveau. Individueel, met je team, als organisatie, in de regio en landelijk. Leer en inspireer jij mee?

‘Onze organisatie is ongelukkig en dat gaat me aan mijn hart’

In dit drieluik vertellen verschillende betrokkenen over het project Werkplezier bij Triade Vitree, elk vanuit hun eigen perspectief. Programmamanager Anna Maria Flier en communicatieadviseur Els Reinders zijn ook geïnterviewd.

Soms moet je gewoon zeggen waar het op staat en het is een feit dat onze medewerkers niet gelukkig zijn. Dan kunnen we ons wel druk maken over tegenvallende kosten van invallers en inhuur. Maar als we daar niets aan doen, hebben we volgend jaar hetzelfde probleem’, zei Paul van der Linden, lid van de raad van bestuur van Triade Vitree tijdens een bespreking over de begroting.

‘Hoe de medewerker zich voelt, heeft direct effect op zijn werk’

In dit drieluik vertellen verschillende betrokkenen over het project Werkplezier bij Triade Vitree, elk vanuit hun eigen perspectief. Bestuurder Paul van der Linden en communicatieadviseur Els Reinders zijn ook geïnterviewd.

‘Zonder onze medewerkers hebben wij helemaal geen bestaansrecht. Ik geloof ten diepste dat de kwaliteit van zorg zit in de relatie tussen de medewerker en de cliënt. Hoe een medewerker zich voelt, heeft direct effect op zijn werk. Dus wij hebben als leidinggevenden de taak om ervoor te zorgen dat zij zich goed voelen.’ Dat zegt Anna Maria Flier, divisiemanager intensieve zorg en programmaleider Werkplezier van Triade Vitree 

‘Werkplezier is niet van een groepje op kantoor, maar van ons allemaal’

In dit drieluik vertellen verschillende betrokkenen over het project Werkplezier bij Triade Vitree, elk vanuit hun eigen perspectief. Bestuurder Paul van der Linden en programmamanager Anna Maria Flier zijn ook geïnterviewd.

We hebben zo’n hoog verloop dat we niet kunnen ontkennen dat er iets aan de hand is. En je zit zoveel tijd van je leven op je werk, dan moet het toch op zijn minst leuk zijn? Ik ben ervan overtuigd dat het voor iedereen zoveel beter en leuker kan. Daarom zet ik me in voor het project Werkplezier’, zegt Els Reinders, senior communicatieadviseur van Triade Vitree 

Werkplezier op de agenda

In een stressvolle en emotionele baan is relativeren en ontladen minstens net zo belangrijk. Maar hoe doe je dat met een hoge caseload en een volle agenda? En hoe kunnen organisaties daaraan bijdragen? In de laatste editie van het inspiratieboek ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ aandacht voor werkplezier. 

Cultuur van vertrouwen: drie perspectieven

Vertrouwen is een groot goed binnen het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid. Maar wat betekent dat in de praktijk? Hoe draagt iedereen daar vanuit zijn eigen positie aan bij? Welke factoren bepalen het succes? We vroegen het aan bestuurder Marianne Sinot, jeugdbeschermer Eline en hoofd hr Freerk van der Kammen. Drie perspectieven op het vierde ingrediënt van een aantrekkelijke organisatie.

Waardering en erkenning: een andere visie

‘Je mag best onderscheid maken en bijzondere inzet belonen,’ zegt Daniëlle van de Laan, hoofd hr Samen Veilig Midden-Nederland. In de vierde editie van het e-book ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ staat waardering en erkenning centraal. Laat je inspireren hoe je van een nieuw beleid waarderen en belonen een succes kan maken en welke stappen daarvoor nodig zijn.

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.