Inspiratie

Alle mooie en succesvolle voorbeelden uit de praktijk, we delen ze hier graag met jou. Er gebeurt namelijk genoeg om trots op te zijn én om van elkaar te leren.

Of je nu jeugdprofessional, hr, facilitair, leidinggevend of bestuurder bent. Samen werken we aan het verschaffen van meer inzicht in de kansen binnen jeugdhulp. Op ieder niveau. Individueel, met je team, als organisatie, in de regio en landelijk. Leer en inspireer jij mee?

3 tips om beter te reflecteren

‘Daag jezelf en anderen uit om echt vanuit verschillende perspectieven naar vraagstukken te kunnen kijken’. Dit is nog maar één tip om beter te leren reflecteren, volgens Mandy Peper en Summer Koster van het platform Sociaal Domein Online. Meer tips?

Video afspelen

‘De jeugd heeft de toekomst, dat weten we allemaal’

Mandy Peper en Summer Koster van het online platform Sociaal Domein Online leggen uit wat zij met hun platform kunnen betekenen voor iedereen die in de jeugdhulp werkt.

Video afspelen

‘Wil graag in jeugdhulp blijven werken, maar niet ten koste van mezelf’

Na een turbulente periode bij de inmiddels verdwenen jeugdzorgorganisatie Juzt, besloot Jolijn van Weert haar carrière voort te zetten bij jeugdhulporganisatie Asendo. Van de gesloten jeugdzorg stapte ze over naar de gezinsbegeleiding. De periode bij Juzt heeft haar veel inzichten opgeleverd die ze nu dagelijks meeneemt in haar huidige werk.

‘Doorleef samen de kernwaarden van je organisatie’

Als hr-manager van het bankwezen naar jeugdhulp: is dat een grote stap? Jeanette van der Horn – van den Bos besloot begin 2020 de sprong te wagen en kwam in dienst bij Jeugdbescherming Noord & Veilig Thuis Groningen. Tot nu toe heeft ze nog geen moment spijt gehad, al mist ze soms wat zakelijkheid. Een mooi gesprek over lef, kernwaarden en leiderschap.

‘Geef leiding aan je eigen loopbaan!’

Carolien Sanders (jeugdhulpprofessional) verhuisde van Haarlem naar Deventer. In Velsen (Noord-Holland) werkte zij met veel plezier bij Socius als Jeugdmaatschappelijk werker verbonden aan het Voortgezet Onderwijs. Zonder een nieuwe baan, wel vastberaden, positief en met de ambitie om weer in de jeugdhulp te werken vertrok Carolien met haar gezin richting het oosten. Nu, een klein jaar later, zet ze haar passie voor de jeugdhulp in bij Team Toegang Jeugd Deventer. Nieuwsgierig naar hoe zij dit heeft gedaan.

Een mooi voorbeeld ter inspiratie: website Jouw kansen in de jeugdhulp

Het is belangrijk dat jeugdwerkers zich kunnen ontwikkelen. In hun eigen of een andere functie. Alles in het werk brengt deze kansen in beeld en maakt ze beschikbaar. Een mooi voorbeeld ter inspiratie daarbij is de website Jouw kansen in de jeugdhulp. Alles in het werk om jeugdwerkers te behouden voor jeugdhulp.

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie MBO e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie MBO e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.