Tools

Wil je aan de slag gaan met het goed inwerken van nieuwe medewerkers, zodat ze behouden blijven voor je organisatie? Deze tools en tips helpen je op weg.

Tips: hoe verwelkom je een nieuwe collega?

Een warm welkom voor nieuwe collega’s is superbelangrijk. Het zorgt ervoor dat ze, vanaf de allereerste dag bij jouw organisatie, het gevoel ervaren erbij te horen en ertoe te doen. Maar hoe verwelkom je een nieuwe collega echt goed op de eerste werkdag? Lees onze tips!

De acht kenmerken van de humane organisatie

Het kind, het gezin én de medewerker als centrale basis. Dat is één van de kenmerken van een humane jeugdhulporganisatie. Net als het op tijd leveren van de juiste zorg en het ervaren van vertrouwen en werkgeluk. Bekijk alle kenmerken en ga na hoe jij samen met jouw organisatie het verschil kan maken.

De humane jeugdhulporganisatie: praatplaat

Het is hard nodig dat er een omslag wordt gemaakt van geld en controle gestuurde jeugdhulporganisaties naar humane jeugdhulporganisaties. En dat werkt twee kanten op: zowel kinderen en gezinnen als medewerkers hebben hier veel baat bij. Deze praatplaat laat in één oogopslag zien wat een humane organisatie is.

Piramide voor begeleiding van medewerkers

Jeugdbescherming west besteedt structureel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Bekijk hier de begeleidingspiramide die zij hierbij gebruiken.

16 tips voor inwerken in coronatijd

Inwerken in coronatijd? Ontdek hier hoe je dat op een goede manier doet, zodat een nieuwe medewerker zich snel welkom in het team voelt.

Video afspelen

Op weg naar de humane organisatie

‘Met alleen een goed inwerkprogramma ben je er niet’, is één van de conclusies na vele gesprekken in het veld gecombineerd met literatuuronderzoek. Jeugdhulporganisaties zouden een omslag moeten maken naar een ‘humane organisatie’. Maar wat is dat precies? Deze animatie geeft antwoorden.

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.