Inspiratie

Alle mooie en succesvolle voorbeelden uit de praktijk, we delen ze hier graag met jou. Er gebeurt namelijk genoeg om trots op te zijn én om van elkaar te leren.

Of je nu jeugdprofessional, hr, facilitair, leidinggevend of bestuurder bent. Samen werken we aan aantrekkelijk werkgeverschap binnen de arbeidsmarkt jeugd. Op ieder niveau. Individueel, met je team, als organisatie, in de regio en landelijk. Leer en inspireer jij mee?

´Mbo´ers over het algemeen honkvaster dan hbo´ers´

Als voorzitter directie Zorg, Welzijn en Laboratorium bij het ROC van Amsterdam én jarenlang directeur bij diverse jeugdhulporganisaties, heeft Aad Knetsch een duidelijke visie op de inzet van mbo’ers in jeugdhulp: ‘Mbo’ers hebben kwaliteiten die net zo belangrijk zijn als die van hbo’ers.’ De reden waarom veel organisaties nog weinig mbo’ers inzetten, ligt volgens hem aan kennisgebrek.

‘Moeilijk werk is niet per definitie iets voor hbo’ers’

Jeugdformaat vertelt in dit filmpje waarom zij ervoor hebben gekozen om mbo’ers in te zetten in hun dienstverlening. Amira (mbo-opgeleid) heeft, na een stage bij Jeugdformaat, een aanstelling gekregen en vertelt waarom deze baan zo goed bij haar past.

Video afspelen

‘Met een strikt onderscheid tussen hbo en mbo doe je iedereen tekort’

Maakt een hbo-diploma iemand geschikt voor het werk in jeugdhulp of moet iemand vooral de juiste competenties hebben? Bij Dushi Huis kijken ze naar het laatste. Zij zijn van mening dat er tegenwoordig veel te veel aandacht is voor diploma’s. Bij hen hebben hbo- en mbo-geschoolde medewerkers dezelfde functie. En iedereen krijgt een rol die aansluit bij zijn of haar talent. En toch voldoet Dushi Huis aan dezelfde kwaliteits- en registratie eisen als andere organisaties. Projectleider hr Janneke van den Hoek en Volwassene met de rol van Opvoeder met een mbo-diploma Wouter Abelmann vertellen hoe ze dat doen en vooral waarom.

"Ik vind het heel belangrijk dat organisaties in jeugdhulp de kracht zien van mbo’ers"

Simone Tabak

Persoonlijk begeleider

Team 050

"We weten al dat er een groep mbo’ers staat te popelen om aan de slag te gaan"

Yolanda van Aspert

Adviseur beleid werkgeverszaken

Jeugdzorg Nederland

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Nieuwsbrief

Blijf jij graag op de hoogte van de initiatieven van Jeugdhulp. Alles in het werk? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

    Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
    Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
    Wil je meer informatie? Klik dan hier.