Aantrekkelijke organisatie

Aantrekkelijke organisaties zijn de bouwstenen voor een sterke arbeidsmarkt jeugd. Wat maakt een organisatie aantrekkelijk om voor te werken? Wat bepaalt of je blijft of gaat? Wij verzamelen de ingrediënten die het succes bepalen en ondersteunen organisaties die hiermee aan de slag willen gaan, Alles in het werk om te bouwen aan aantrekkelijke organisaties in jeugdhulp, voor jou en je collega’s. Nu en in de toekomst.

Uitgelicht

Nieuws

Gedurfde stap om aantrekkelijke organisatie te worden

Goede medewerkers verlaten de organisatie en de medewerkerstevredenheid daalt al jaren. Bij Triade Vitree hebben ze al van alles geprobeerd om dit tij te keren. Helaas met onvoldoende resultaat. Vorig jaar zomer kwam het management tot de conclusie: onze medewerkers zijn ongelukkig en er moet nu écht iets gebeuren!  

Inspiratie

'Onze organisatie is ongelukkig en dat gaat me aan mijn hart'

Soms moet je gewoon zeggen waar het op staat en het is een feit dat onze medewerkers niet gelukkig zijn. Dan kunnen we ons wel druk maken over tegenvallende kosten van invallers en inhuur, maar als we daar niets aan doen, hebben we volgend jaar hetzelfde probleem,” zei Paul van der Linden, lid van de raad van bestuur van Triade Vitree tijdens een bespreking over de begroting. 

Tools

Inspiratieboek aantrekkelijke organisatie

Hoe word je een aantrekkelijke organisatie? En welke ingrediënten bepalen het succes? Het antwoord op die vraag vind je in dit e-book.

Inspiratie

Werkplezier op de agenda

In een stressvolle en emotionele baan is relativeren en ontladen minstens net zo belangrijk. Maar hoe doe je dat met een hoge caseload en een volle agenda? En hoe kunnen organisaties daaraan bijdragen? In de laatste editie van het inspiratieboek ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ aandacht voor werkplezier. 

Nieuws

‘Medewerkers verdienen meer aandacht en een centrale plek’

Bestuurder van Triade Vitree, Paul van der Linden, gaf tijdens de impactdag van ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ (2 nov) terplekke zijn medewerking aan een vervolgtraject van het project ‘Aantrekkelijke organisatie’. Dat deed hij door zijn organisatie aan te bieden als leerorganisatie. Wat houdt dat precies in?

Blogs

Ik pieker over de vraag: hoe gaan we van cynisme naar vertrouwen?

“‘Ik wil samen met het projectteam keihard aan de slag om het werkplezier terug te brengen, maar ben bang dat we een deel van onze medewerkers niet meekrijgen, omdat ze er geen vertrouwen meer in hebben”, vertelt Paul van der Linden (bestuurder).

Danielle de Bruin

Werkgelukdeskundige| Projectlid FCB Arbeidsmarkttafel jeugd|

23 september 2022

Hoe tof is het als werkgeluk prominent op de agenda staat en de jeugdhulpprofessional nu echt centraal komt te staan. Zij weten natuurlijk het allerbest wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Toekomstmuziek of gaat het nu echt gebeuren?

Lees meer

Jeugdzorg werkt!

14 september 2022

“Medewerkers vinden werkgeluk steeds belangrijker”. Anne-Marije Tervooren legt uit hoe het werkgelukmodel VVIP een belangrijke plek inneemt in de gesprekscyclus van iHUB. Wil je weten hoe zij werkgeluk blijvend op de agenda heeft gezet?

Lees het interview 👉

Lees meer

#werkgeluk #werkplezier #werkplezieropwoensdag #jeugdzorg #jeugdhulp #jeugdzorgwerkt

Sandra Raggl

Afdelingscoördinator bij Horizon Jeugdzorg en Onderwijs. Jeugdzorg plus groep, ambulant team, gezinsbehandeling.

13 september 2022

Weet je wat pas echt te gek is?
Werken voor een werkgever die tijd en ruimte geeft voor het onderwerp werkgeluk!
Hoe is dat bij jullie? Ben jij trots en gelukkig in je werk ?

Lees meer

iHUB

9 september 2022

iHUB steunt jeugdbeschermers
Bestuurder Lieke van Domburgh: ‘Ik begrijp hun noodkreet heel goed’

iHUB erkent dat het voor jeugdbeschermers steeds moeilijker is geworden om hun werk goed te doen..

Lees meer

#jeugdbescherming #jeugdzorg #samenwerking

Anne-Marije Tervooren

Expert HR cyclus, Talentontwikkeling & Werkgeluk bij iHUB

22 juli 2022

Leertraject: Bouwen aan een aantrekkelijke organisatie. Wij doen mee! Vandaag een teamdag met Team Larix van het Antonius…

Lees meer

#trots #werkgeluk #samenleren #debesteversievanjezelfzijn

voor Jeugd & Gezin

21 juni 2022

Vandaag is tijdens de opening van de Inspiratieweek van Jeugdhulp. Alles in het werk het eerste fysieke exemplaar van uitgereikt van ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie’. Het boek is gebaseerd op onderzoek onder medewerkers en bestuurders in de brede jeugdhulp. Jeugdhulp. Alles in het werk vroeg welke ingrediënten het succes van een aantrekkelijke organisatie bepalen. Dit leverde tien ingrediënten op…

Lees meer

#voorjeugdengezin #arbeidsmarkttafel #jeugdhulpallesinhetwerk

Maaike van der Aar

Landelijk bestuurder FNV Jeugdzorg

22 juni 2022

Gisteren was de ‘inspiratiedag’. Waar alle 6 projecten van de arbeidsmarkttafel (van werkgevers en werknemers/bonden en JZ Ned) voorbij kwamen en collega’s en werkgevers inspiratie konden opdoen hoe de sector aantrekkelijker te maken.

Één van de projecten is ‘aantrekkelijke organisatie’. Waar we hebben onderzocht wat de ingrediënten zijn van een aantrekkelijke organisatie. Daar hebben we een boek van gemaakt. Tot zover de theorie…

Lees meer

Matthijs Laurs

Partner in Change | Op naar meer werkgeluk! | cultuurontwikkeling in de zorg

22 juni 2022

Gisteren mocht ik meedoen tijdens het live event van #JeugdhulpAllesinhetwerk. Een schitterend georganiseerd event waar ik, zo gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen, met een wat zwaar gemoed naartoe ging. Vragen als “komen er genoeg mensen om een beweging op gang te brengen?”, “waarom nog steeds diezelfde thema’s?” en “zullen er ook bestuurders zijn?” hielden mij bezig.

Nou, die stemming sloeg wel om..

Lees meer

Lucas Swennen

Branding, Employee Experience, Meten van werkgeluk, HappinessBureau, Klant- en medewerkersreis, Podcast Happy People - Better Business

15 september 2021

De reis is begonnen! De ervaring die je als organisatie biedt aan je medewerkers doet ertoe.

Samen met Joep van Rensch begeleid ik een traject voor Jeugdzorg werkt! over de medewerkersreis (employee journey).
Vijf jeugdzorgorganisaties brengen een deel van de medewerkersreis in kaart om te zien waar het goed gaat en waar het beter kan met de ervaring van de medewerkers. Een belangrijke stap daarbij is …

Lees meer

#Werkgeluk #EmployeeExperience #EmployeeJourneyMapping

Jolande ter Avest

Advocaat / Mediator / Eigenaar bij Avest Advocaten

22 juni 101

Ik stuurde net een mail naar drie medewerkers (waaronder een teamleider) van Jeugdbescherming Amsterdam. Ik kreeg direct drie ziekmeldingen retour. Alleen in dringende gevallen contact opnemen met de bureaudienst. Het dringendst in de jeugdzorg (vóór alle andere problemen) is het welzijn en de zorg voor het eigen personeel. Zonder goed (en liefst uitstekend) personeel geen goede zorg voor kinderen.

Lees meer

Sander Mook

Ambassadeur Jeugd Nederland | Maatschappelijk Werk | Ambulant gezinshulpverlener | Supervisor | Registercoach |

13 mei 2021

Hoe fijn is het als de bestuurders van Triade VitreePaul van der LindenAfien SpreenDidier Dohmen en de Raad van Bestuur met wederom een kaartje en lekkere attentie laten blijken dat zij nog steeds onze inzet en doorzettingsvermogen zeer waarderen! Een gebaar dat op de werkvloer zeer gewaardeerd wordt! Dank jullie wel voor dit gebaar en dit hart onder de riem.
Iedere afdeling, iedere werknemer levert op zijn en haar eigen wijze een bijdrage aan de zorg en aandacht voor onze clienten. Met elkaar voor elkaar.

Lees meer

#Vitree #triadevitree #methartvoorjou

Thijs Jansen

CEO & Co-Founder Professional Honour Foundation

17 maart 2021

Op 28 januari 2021 vond het Nationaal Alternatieven-lab Écht doen wat nodig is plaats, een initiatief van de gemeente Oude-IJsselstreek en Stichting Beroepseer. Het centrale thema van de dag was organiseren met lef in het #sociaaldomein. Hoe doe je dat? Wat is daarvoor nodig?
Hoe pakt de gemeente Oude-IJsselstreek de transformatie aan? …

Lees meer

Jeugdformaat

26 maart 2021

Jeugdformaat doet mee met Stapril! In de maand april lopen onze collega’s elke dag 10.000 stappen. Dat doen we om fit en gezond te blijven, en tegelijk om aandacht te vragen voor kinderarmoede in Nederland…

Lees meer

#Jeugdformaat #Stapril #kinderarmoede

Jeugdzorg werkt!

22 maart 2021

Welke oplossingen zien onderzoekers voor de personeelstekorten in #jeugdzorg? Wat betekent corona voor professionals? En wat maakt een jeugdhulporganisatie aantrekkelijk om voor te werken?

De meest relevante onderzoeken op een rij in een mooi overzicht…

Lees meer

#hr #arbeidsmarkt #jeugdhulp

"HET KLINKT ALS DE EMANCIPATIE VAN DE JEUGDWERKER EN DAT IS HET OOK"

Maaike van der Aar, Landelijk bestuurder FNV Zorg & Welzijn

projectleden

Antoinet Messink

Projectondersteuner

Regiecentrum Bescherming en Veiligheid

"Het dankjewel van een kind is het mooiste compliment"

Bojoura Maarbach

Projectleider, zorgfunctionaris

Levvel

“Ik doe wat nodig is en werk vanuit mijn hart”

Freerk van der Kammen

Hoofd hr expertisecentrum

Regiecentrum Bescherming en Veiligheid

'Ik wil graag een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.'

Jos van der Horst

Projectleider en adviseur

Quanta NpM

'Professionals die in hun kracht staan boeken niet alleen de mooiste resultaten voor samenleving en doelgroepen, maar zitten ook nog eens het beste in hun vel'

Kitty Schipperheijn

Manager Jeugd

Impegno

'Dit is de sector waar ik als kind al wilde werken!'

Thijs Jansen

Directeur

Stichting Beroepseer

“De geldklem waarin veel gemeenten zitten, leidt tot precies de verkeerde reflexen”

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie Mbo e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.