Agressievrij werken

Online agressie, verbaal en fysiek. Agressie tegen jeugdwerkers komt helaas in allerlei vormen voor. Dat gaat niemand in de koude kleren zitten. We vinden het enorm belangrijk om jou hiertegen te beschermen. En je te helpen ermee om te gaan. Want we willen boven alles dat collega’s lang gezond in dienst blijven en hun passie voor het vak behouden. Alles in het werk om agressie te voorkomen dan wel te verminderen.

Uitgelicht

Stevige aanpak tegen agressie

Agressie tegen jeugdwerkers. Online, verbaal of fysiek. Het komt veel voor en simpele kant-en-klare oplossing is er niet. Enkel met stevig in je schoenen staan kom je er niet.

 

Tools

Tips voor agressievrij werken

Een veilige werkomgeving creëren. Hoe doe je dat? Op basis van een startbijeenkomst met medewerkers uit de jeugdhulp komt Alles in het werk met veel tips.

Veiliger werken? Deel je goede voorbeelden met ons!

Jeugdzorgwerkers hebben veel te maken met agressie. Vaak heeft dat enorme impact. Hoe zorgen we er samen voor dat jij en je collega’s veiliger kunnen werken? Door goede voorbeelden van agressievrij werken te verzamelen, te delen en te versterken.

Christiane Keizer

Kan jou leren om agressie in je werk te voorkomen. Wij leren jou en je collega's hoeveel invloed ze zelf hebben op het voorkomen van agressie. Training | coaching | advies over agressiebeleid

14 september 2021

Agressie voorkomen, dat kan jij ook!

Carlijn ten Bos en ik weten uit eigen ervaring dat iedereen zelf meer kan doen om agressie te voorkomen dan je nu waarschijnlijk denkt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en onvoorspelbare extreme situaties, maar daar voor is nog zo veel te winnen. Agressie is nooit acceptabel, wel zien wij dus veel ruimte voor meer eigen invloed.

Wat werkt niet: Ja mijn clienten zijn vaak agressief, maar dat ligt niet aan mij. Er valt niet samen te werken, dus ik moet mezelf wel autoritairder opstellen.
Wat werkt wel: Jij bent ook een mens, net als ik. Hoe kan ik mij opstellen in onze samenwerking? Wat betekent mijn positie in onze samenwerking. Hoe kan ik mijn eigen grenzen en veiligheid op tijd respecteren zonder direct autoritair te gaan opstellen.

Als er veel spanning ontstaat in een samenwerking, is het vaak moeilijker om die laatste punten zo te kunnen blijven zien. Gaan mensen zich onveilig voelen wordt het nog veel moeilijker. En toch ben jij voor een groot gedeelte de oplossing voor dit probleem. En DWARS kan je dit leren.

We hebben een overzicht gemaakt met 5 onderwerpen waar wij vragen over hebben en verdieping en zelfreflectie gunnen aan alle professionals.

– Je triggers
– Je houding
– Je positie
– Je grenzen
– Je kijk op de ander

Onderwerpen die ook in onze trainingen aan bod komen. Ze staan uitgeschreven in het document hieronder. We zijn heel benieuwd of je hier ook zo naar kijkt?

Wil je meer weten van ons aanbod, samenwerken of reageren op de onderwerpen? Reageer dan op deze post of stuur Carlijn ten Bos of mij een berichtje.

Lees meer

#sociaaldomein #jeugdzorg #jeugdhulp #training

Jeugdbescherming Overijssel

14 juli 2021

Meer dan 90% van de jeugdbeschermers heeft regelmatig te maken met agressie en bedreigingen. Nieuw wetsvoorstel is hard nodig. Dit vertelt bestuurder Ruud Brinkman van JbOV in Tubantia. https://lnkd.in/gVd5y35

Lees meer

#agressiejeugdzorg

Jeugdbescherming Overijssel

24 april 2021

Op 7 april bracht minister van Rechtsbescherming Sander Dekker een bezoek aan JbOV. Hij ging in gesprek met jeugdbeschermers over de toenemende mate van agressie die zij ervaren tijdens hun werk.
Een recent gehouden medewerkers onderzoek geeft weer dat ruim 85% van de medewerkers van JbOV meerdere keren te maken heeft gehad met verbaal geweld en ongeveer 11 % heeft zelfs fysiek geweld ervaren. Bij JbOV is structureel aandacht voor het tegengaan van agressie door ondersteuning en training van medewerkers.

Landelijk is een projectgroep ‘Agressievrij werken in de jeugdhulp’ ingesteld, waar JbOV deel aan neemt.
https://lnkd.in/gyXWzSG

Lees meer

#agressievrijwerken

Jeugdzorg werkt!

22 april 2021

De cijfers zijn bekend, maar toch blijft het schrikken. Acht op de tien medewerkers in #jeugdzorg (81%) ervaren #agressie of ongewenst gedrag. Voor de sector zorg en welzijn ligt het percentage op 74.

Verbeterpunten voor jeugdzorg?
– Goede opvang bij incidenten inclusief nazorg.
– Duidelijke informatie over en ondersteuning bij het doen van aangifte.
– Meer adviezen in het uitgebreide rapport (67 pagina’s). Geen tijd? Lees de samenvatting op de website:

https://lnkd.in/ebZFrnY

Kijk ook even naar de tools en tips voor preventie en de aanpak van agressie. Je vindt de links onder de samenvatting.

Lees meer

#jeugdhulp #allesinhetwerk #agressievrijwerken

SAFE Apps

april 2021

Jeugdzorg professionals krijgen regelmatig te maken met agressie en/of geweld. Download dit ebook en leer hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Lees meer

Christiane Keizer

- Expert in het voorkomen van agressie. - Wij leren je medewerkers hoeveel invloed ze zelf hebben op het voorkomen van agressie. - Training | coaching | advies over agressiebeleid

1 april 2021

Weet jij of je ongevraagd op Youtube of Facebook staat?
Deze week gingen Carlijn ten Bos en ik op onderzoek uit op internet. Wat is er te vinden over jeugdzorgwerkers op social media? En helaas kwamen we heel wat tegen.

Hele gesprekken tussen cliënten en werkers uit de jeugdzorg. Soms werd aan de start van een gesprek benoemd dat het werd opgenomen. Dus was het open en akkoord voor beide partijen. Alleen werd er niet genoemd dat dit gesprek ook zo op Youtube gezet zou worden. Hoe zou jij het vinden als iemand een gesprek met jou online zet?

Ook heftiger situaties zijn makkelijk te vinden. Bedreigende uitspraken op twitter, discussies op facebook hoe je het makkelijkst het huisadres van je jeugdzorgwerker kan achterhalen. Negatieve uitlatingen over werkers, waar veel reacties en ondersteuning op komt van “medestanders”. Filmpjes waar jeugdzorgwerkers duidelijk in beeld komen, 1 x zelfs met in de comments een link met gegevens van de medewerker.
De vraag is natuurlijk: Hoe kom je erachter dat iemand iets van of over jou online zet?

Wij zijn nu erg benieuwd. Zijn er organisaties die zelf actief checken op de sociale platformen of er iets van medewerkers of over de organisatie gepost wordt. Check je zelf of er online iets over je te vinden is?

Lees meer

#jeugdzorg #jeugdbescherming

Sander Mook

Ambassadeur Jeugd Nederland | Maatschappelijk Werk | Ambulant gezinshulpverlener | Supervisor | Registercoach i.o. |

9 maart 2021

https://lnkd.in/d_gz7hC

Wat is voor jou het verschil tussen emoties en agressie? Ben jij je bewust van jouw krachten en valkuilen en waar jouw grens ligt van wat nog acceptabel is en wat niet? Voel jij je gehoord en gesteund door jouw organisatie? Wat heb JIJ nodig om je werk goed maar ook vooral VEILIG te kunnen doen?

Lees meer

#jeugdhulp #allesinhetwerk #agressievrijwerken #jeugdzorgwerkt #jeugdzorg #jeugdzorgnederland #BPSW #NIP #NVO #OZJ #ambassadeursjeugd #vitree #triade #SVMN

Karen Buursen

FNV kaderlid, ambulant hulpverlener Pactum, trainer Vlaggensysteem, Hulp bij Scheiding .ondersteuner jongerenraad Straight Outta Pactum.

6 maart 2021

Mmmm lekker hoor #jeugdhulpallesinhetwerk #arbeidsmarkttafeljeugd

Jullie ook bedankt voor de intensieve actieve meedenk ochtend over agressie …

Lees meer

#jeugdhulpallesinhetwerk #arbeidsmarkttafeljeugd

Mirjam van de Guchte

Jeugdbeschermer, ambassadeur Jeugd

22 november 2020

Wauw! Linda O. en Sander Mook dit hebben we mooi gedaan! Super trots op ons alle drie! Onze meesterproef afgelegd over een heel belangrijk onderwerp: agressie tegen jeugdhulpverleners.

Lees meer

#jeugdhulp #allesvoordejeugd #jeugdzorg #agressievrijwerken #allesinhetwerk

Henrieke van Diermen

Programmaleider Arbeidsmarkttafel

4 december 2020

Onderzoek van De Monitor over geweld tegen hulpverleners. Met aanbevelingen om er iets mee te doen. Bij #jeugdhulp  #allesinhetwerk gaan we met medewerkers uit diverse disciplines op zoek naar praktijken die werken. Veel aanmeldingen en  persoonlijke verhalen, waarbij medewerkers blijven kiezen voor de #jeugd. En zich nu willen inzetten hier iets tegen te doen. Voor een gezonde sector.

Lees meer

#jeugdhulp #allesvoordejeugd #jeugdzorg #agressievrijwerken #allesinhetwerk

Jeugdzorg Werkt!

6 oktober 2020

Hoe kunnen we een stevige impuls geven in het voorkomen en verminderen van agressie in de Jeugdhulp? Zodat medewerkers langer gezond in dienst blijven en de sector minder snel verlaten? Om dat te bereiken zoeken we projectleden (waaronder een senior expert) binnen het initiatief Jeugdhulp. Alles in het werk.

Lees meer

#jeugdhulp #allesinhetwerk #jeugdzorg #agressie

''Verzamel gegevens, analyseer ze en laat professionals meedenken aan oplossingen"

Janet, Senior beleidsmedewerker jeugdbescherming bij Ministerie JenV

projectleden

Corné Dijkstra

Manager Kwaliteit en Certificering

Jeugdbescherming Overijssel

“Ik zou het mooi vinden als medewerkers in de jeugdhulp zich veiliger en meer gesteund voelen tijdens hun werk”

Dorien van der Zalm

Coördinator Arbo en Vitaliteit

iHUB

“Met de projectgroep zorgen we ervoor dat het thema agressie levend blijft en niet een ‘eenmalig iets’ wordt”

Lidewey

Raadsonderzoeker met adviestaken

Raad voor de Kinderbescherming

“Het is de uitdaging om het taboe te doorbreken. Agressie hoort er niet bij. Agressie is niet normaal”

Marjan Besemer

Adviseur Leren en Ontwikkelen

Expertisecentrum William Schrikker

“Het is belangrijk dat organisaties er alles aan doen om professionals te ondersteunen in agressievrij werken”

Mirjam van der Guchte

Jeugdbeschermer en ambassadeur Jeugd

Jeugdbescherming West | Zuid-Holland

“Ik vind dat er landelijk beleid voor agressievrij werken moet komen”

Nadine van Wezel

Personeelsadviseur en jeugdzorgwerker

Asendo

“De grootste uitdaging is de verandering in de mindset van ons jeugdzorgwerkers. Agressie is niet normaal en het hoort er niet bij”

Sander Mook

Ambulant gezinshulpverlener en ambassadeur Jeugd

Vitree

“Ik wil dat er een zero-tolerancebeleid ontwikkeld wordt ten aanzien van agressie tegen jeugdhulpverleners”

Senada Nikocevic

Jeugdbeschermer en teamcoach

SAVE Nieuwegein

“Veiligheid voor kinderen (én volwassenen) is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Daarom verdient agressie brede aandacht”

#jeugdhulp #allesinhetwerk

In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie MBO e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional
In w er k en en behouden Blijf v oor de jeu g d A ant r ek k elij k e o r g anis a tie Ag r essievrij w er k en Arbeidsmarkteffecten SKJ- re gi s t r a tie MBO e r s in jeu g dhulp De emancipatie van de professional

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van cookies.
Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord.
Wil je meer informatie? Klik dan hier.