Zomerspecial

8 juli 2021 | Editie 2

VERSTERKEN WAT WERKT! DIT IS PAS HET BEGIN

Dat is wat 'Jeugdhulp. Alles in het werk' samen met professionals uit de praktijk wil bereiken. In deze zomerspecial aandacht voor veel goede voorbeelden en tips uit de praktijk. Laat je inspireren door Jeanette en Carolien over hoe zij behouden blijven voor de jeugd. Leer van het voorbeeld van Molendrift over het inwerken en behouden van medewerkers. En doe je voordeel met de tips over reflectie in het e-book 'Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?'

INWERKEN EN BEHOUDEN

Wat is het geheim van een populaire werkgever?

Maarten Wetterauw werkt als directeur Algemene Zaken bij GGZ-instelling Molendrift Groningen. Veel moeite om nieuwe medewerkers te vinden, hebben ze daar niet: "We krijgen veel open sollicitaties en kunnen daardoor zelf selecteren wie bij ons past." Het geheim?

AANTREKKELIJKE ORGANISATIE

Student als spiegel voor professional

“Met een frisse blik, je patronen en gewoontes als professional onderzoeken.” Dat is hoe Daniëlle van Schaik, teamleider bij Lokalis, de spiegelreflectiemethode met studenten omschrijft in de derde editie van het e-book ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’

 

 
Alternate text

AGRESSIEVRIJ WERKEN

Werk aan de winkel

De cijfers liegen er niet om: maar liefst 81% van de jeugdzorgprofessionals heeft in het afgelopen jaar te maken gehad met agressie of ongewenst gedrag op de werkvloer. En hoewel 18% aangifte wilde doen, is dit niet gebeurd. In de brancherapportage 'Jeugdzorg Agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer' (Ipsos) vind je nog veel meer confronterende cijfers, maar lees je ook waar volgens jeugdzorgprofessionals de verbeterpunten liggen. De projectgroep Agressievrij werken werkt met zeven mensen uit verschillende werkgebieden (binnen jeugdhulp) hard aan het terugdringen van deze cijfers. Belangrijk doel: het vergroten van het gevoel van veiligheid op de werkvloer.

BLIJF VOOR DE JEUGD

"Doorleef samen de kernwaarden van je organisatie"

Als hr-manager in het bankwezen naar jeugdhulp: een grote stap? Jeanette besloot de sprong te wagen en werkt nu bij Jeugdbescherming Noord & Veilig Thuis Groningen. Een mooi gesprek over lef, kernwaarden en leiderschap.

 

 
Alternate text
 

"Geef leiding aan je loopbaan!"

Carolien Sanders, jeugdhulpprofessional

PROJECTLEDEN GEZOCHT: MBO'ERS IN JEUGDHULP

Een nieuw thema binnen 'Jeugdhulp. Alles in het werk'! Met als doel de mogelijkheid om instroming van mbo'ers in jeugdhulp te verkennen. Zo stellen we echt alles in het werk voor een aantrekkelijke sector, waarin kansen liggen voor iedereen die graag de jeugd wil helpen. Ben of ken jij de geschikte kandidaat om als projectlid aan de slag gaan met dit thema? Meld je aan via jeugdhulpallesinhetwerk@fcb.nl of lees meer.

DEEL JE MEE?

Ken je iemand in je netwerk die deze mailing ook graag ontvangt? Stuur deze dan door. Zo bouwen we samen aan een aantrekkelijke sector, waarin we van elkaar leren en elkaar inspireren.

 

TIP! Houd de socials in de gaten. Er volgt nog veel meer!

Wij wensen jullie een hele fijne zomer!
 

Klik hier om je uit te schrijven of instellingen te wijzigen.

Copyright 2021   Contact   Privacy   Cookiebeleid