Vol mooie hoogtepunten!

Special

30 juni 2022 | Editie 6

WAT WAS HET EEN MOOIE INSPIRATIEWEEK!

Veel professionals deelden hun goede voorbeelden, visie, inspiratie en tips. Elkaar live ontmoeten, op inspirerende plekken en met elkaar aandacht geven aan wat werkt: dat geeft energie. En is hard nodig om met elkaar verder te komen, om ons werk met plezier met en voor de jeugd te blijven doen. Hier een terugblik met een paar hoogtepunten. 

'STOP MET ZINLOZE ACTIVITEITEN'

 
Alternate text

'Netwerken zijn belangrijker dan organisaties. Werk samen, ook om te stoppen met activiteiten waar je het nut niet van inziet. Ja, dat geeft gedoe.' Zo gaf Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland, nog veel meer eyeopeners tijdens zijn Collegetour.

 

INSPIRATIEBOEK UITGEREIKT

Het eerste exemplaar ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ werd uitgereikt door de ‘makers’ vanuit Regiecentrum Bescherming en Veiligheid, Levvel en impegno aan de drie jeugdhulporganisaties die hiermee hun leerproces actief gaan voeden.

 

 
Alternate text

OPENHARTIG BUREAU JEUGDZORG LIMBURG

Op woensdag 22 juni opende Bureau Jeugdzorg Limburg haar deuren voor iedereen die een kijkje wilde nemen bij deze mooie organisatie. Van gedragswetenschapper tot jeugdbeschermer en van jurist tot stagebegeleider: iedereen stond klaar om te vertellen over hun dagelijkse werk.

WANNEER STOND JIJ VOOR JEZELF OP?

Tijdens de Inspiratieweek werd ook het eerste filmpje van de Gouden Microfoon gelanceerd. Jeugdhulpprofessionals (van uitvoerend tot bestuur) mogen de Gouden Microfoon pakken en kort (max. 40 sec) vertellen wanneer en waarom zij voor zichzelf opkwamen. Ook meedoen? Mail naar jeugdhulpallesinhetwerk@fcb.nl en dan komt de Gouden Microfoon en instructies jouw kant op!

 
Alternate text

Laat je inspireren door het voorbeeld van jongerenwerker Elfadil en geef je op!

 

CULINAIRE ONTMOETING BIJ WELZIJN VELSEN

De Inspiratieweek werd culinair afgesloten in Velsen-Noord, bij Welzijn Velzen. Deelnemers sloten aan bij de wekelijkse kookles voor jongeren (18+) van Frans (chefkok) met Lars (jongerenwerker). De kookles stond in het teken van budget koken, want hoe doe je dat nou precies? De deelnemers kregen handige tips, ook over gezond eten en hygiëne bij het bereiden van voedsel. Na deze noeste arbeid, gingen ze met z'n allen aan tafel om te smullen van deze zelf bereidde driegangen maaltijd!

 

Klik hier om je uit te schrijven of instellingen te wijzigen.

Copyright 2021   Contact   Privacy   Cookiebeleid